Den Europæiske Forsvarsfond (EDF)

Den Europæiske Forsvarsfond vil i perioden 2021-2027 udmønte støtte til forskning i og udvikling af nye forsvarsprodukter og -teknologier.

Hvad er Den Europæiske Forsvarsfond?

Få det hurtige overblik

Med formålet om at øge det grænseoverskridende samarbejde på tværs af medlemslandene og aktørerne i den europæiske forsvarsindustri har EU-Kommissionen taget initiativ til at etablere Den Europæiske Forsvarsfond.

Forsvarsfonden vil i perioden 2021-2027 udmønte støtte til forskning i og udvikling af forsvarsmateriel samt -teknologi. Forsvarsfonden skal herigennem bidrage til at øge konkurrenceevnen, effektiviteten og innovationskapaciteten i den europæiske forsvarsindustri.

Forsvarsfonden udgør således en ny og stor mulighed for danske virksomheder, forskningsinstitutioner og forsvaret i forhold til at indgå i tættere forsvarsindustrielt samarbejde med øvrige europæiske aktører om forskning i og udvikling af nye konkrete forsvarsprodukter samt teknologier, hvortil der kan opnås medfinansiering fra fonden.

Danske virksomheder har med deres højtspecialiserede kompetencer gode forudsætninger for at indgå i udviklingssamarbejder under fonden og derved styrke deres integration i vigtige leverandørkæder i den europæiske forsvarsindustri.

Forsvarsfonden er ikke omfattet af det danske forsvarsforbehold. Danske virksomheder, forskningsinstitutioner kan derfor deltage fuldt ud i projekter under fonden, herunder med opbakning og støtte fra forsvaret.

Kilde: Erhvervsstyrelsen

Factsheet om EDF

Læs Europa-kommisionens factsheet vedrørende Den Europæiske Forsvarsfond (opdateret den 19. august 2022)

Publikationer

EDF Factsheet

Download

Hvem er med?

Hele ni danske forsvarsvirksomheder og tre universiteter er udvalgt til at deltage i 11 forsvarsindustrielle projekter i EU. Projekterne modtager 600 millioner kroner og den historisk store danske deltagelse understreger, at dansk forsvarsindustri er kommet med i den internationale superliga. Danmark er med i hele 11 af de 26 projekter. 

Læs mere her.

 

Terma Air Combat Capabilities
Terma, Aalborg Universitet Artificial Intelligence
Terma Space, Early Warning
Nordic Radar Solutions C-UAS
TenCate Ground Combat Capability
Weibel Next Generation Ground Strike Capability
Weibel Space, Sensors
SDU, Danish Aerospace Company Underwater Control Systems
Bruhn Newtech CBRN
Thales DK, DTU, Space Inventors Space, C2
Tuco Marine SME