29.04.21 FOS Nyheder

Hils på Joachim

Joachim Finkielman tiltrådte som ny direktør for FAD den 6. april 2021. Få et indblik i hans første tre uger som direktør og ikke mindst hans planer for foreningens fremtidige arbejde med den danske forsvarsindustri.

Foto: Dansk Industri

En professionel medlemskreds

Her 3 uger inde i mit nye arbejde har jeg svært ved at få armene ned. Jeg ved ikke helt, om det er den store glæde og entusiasme, som præger billedet, eller om det bare er fordi, der er så mange bolde i luften, at jeg endnu ikke har haft tid til at få armene ned. Under alle omstændigheder, så er det en stor ære og et privilegium at stå i spidsen for FAD og være en del af DI-familien. 

Jeg har været i kontakt med mange af jer, men er ikke nået hele vejen rundt endnu. Indtil videre er det mit indtryk, at medlemskredsen består af dybt professionelle virksomheder, der har noget på hjertet og som også drives af at gøre en forskel. Det er gode ingredienser, hvis man gerne vil høres i samfundet og politisk - og så er det et perfekt udgangspunkt for at udføre den nye strategi for FAD. Vi arbejder pt. på at skrive til jer om de væsentligste pejlemærker i strategien, så vi får skabt et fælles udgangspunkt.

 

Joachim Finkielman, Underdirektør
Jeg er meget optaget af, at I får maksimal værdi for jeres kontingenter ikke bare hos FAD, men også hos Dansk Industri Joachim Finkielman, Underdirektør

En branche med stort potentiale

Branchen spiller en central rolle i varetagelsen af Rigsfællesskabets sikkerhedsinteresser og har potentiale til at vokse på eksport, kompetenceopbygning, skabelse af højteknologiske arbejdspladser samt forøge indtjening, vækst og velfærd. Der er tænkt store tanker i strategien både om branchen, egne forsvars- og sikkerhedsmyndigheder, de udenlandske forsvars- og sikkerhedsmyndigheder og ikke mindst de udenlandske virksomheder, som I samarbejder med. Alt det skal vi have ud og leve, så vi står stærkt som branche, og vi dermed har tidlig indflydelse på politiske beslutninger. På den måde forbliver vi en naturlig samarbejdspartner, både når der skal drøftes forsvarspolitik uformelt, men også når det bliver mere formelt.

Jeg er meget optaget af, at I får maksimal værdi for jeres kontingenter ikke bare hos FAD, men også hos Dansk Industri. Derfor kan I forvente, at jeg vil invitere jer til dialog om udfordringer og muligheder. Jeg håber, at I vil bidrage konstruktivt med nye ideer og perspektiver. Min telefon og mail er åben for input.

Jeg ser meget frem til at møde jer alle i København, ude i landet, på skærmen og i telefonen!

Relateret indhold