Lærlingeindsatsen

Lærlingeindsatsen er et samarbejde mellem Fremstillingsindustrien og Industriens Arbejdsgivere i Danmark, der skal gøre en forskel på lærlingeområdet.

Se flyer

Gå ikke glip af..

FAQ

I denne svære tid med corona og dens konsekvenser er der mange ting at holde styr på. Det kan være svært at fokusere på lærlinge og elever på nuværende tidspunkt, men det er absolut en ting vi ikke må nedprioritere. Derfor har vi samlet en masse spørgsmål og råd til, hvilke regler der gælder i forhold til jeres lærlinge og elever som følgevirkningerne af coronavirus/COVID-19.

Om os

Vi åbner dørene for fremtidens faglærte

Lærlingeindsatsen er et samarbejde mellem Fremstillingsindustrien og Industriens Arbejdsgivere i Danmark, der skal gøre en forskel på lærlingeområdet. Lærlingeindsatsen er forankret i et samarbejde mellem de to foreninger, som er en del af Dansk Industri.

Ved at gå sammen i et stærkt fællesskab omkring lærlinge tror vi på, at medlemsvirksomhederne kan løfte et endnu større ansvar.

Et stærkt fællesskab

Fællesskabet kalder vi Lærepladsnetværket. Virksomhederne i Lærepladsnetværket tilkendegiver over for resten af branchen, at de er villige til at tage del i det forestående arbejde med at skaffe kvalificeret arbejdskraft til industrien.

Virksomhederne i Lærepladsnetværket arbejder målrettet på at synliggøre branchen og tilbyde flere lærepladser til eleverne på erhvervsskolerne, der kan og vil have en læreplads i en spændende virksomhed.

> Læs mere om Lærepladsnetværket 

Lærlinge til brancherne

DI har udarbejdet en række brancheoversigter, der har til formål at hjælpe jer virksomheder med at få overblik over, hvilke arbejdspgaver og - områder der er gældende inden for industrien og de fire erhvervsuddannelser. 

Se hvilke lærlinge og elever der er særligt interessante og relevante for virksomheder i Industrien på nedenstående link.


> Se dækkeservietten

 

Netværk

Lærepladsnetværket

Har din virksomhed oplevet, at der ikke har været én eneste kvalificeret ansøgning til en opslået stilling? I så fald er I ikke alene. Hvert år er der flere faglærte, der går på pension, end der er unge, der får svendebrev i hånden. Samtidig oplever mange virksomheder fremgang i ordreindgangen, og har behov for at øge medarbejderstaben.

Der er kun én holdbar løsning på udfordringen: Vi skal have flere unge til at vælge en fremtid som faglært i vores virksomheder.

NETVÆRK

Værktøjskasse

Få en lærling på krogen

Hvordan får man en lærling på krogen? 

"Få en lærling på krogen" er en værktøjskasse udarbejdet af Lærlingeindsatsen, der skal hjælpe jer medlemsvirksomheder med at tiltrække, rekruttere og onboarde lærlinge. Værktøjskassen består af konkrete værktøjer inden for tiltrækning, rekruttering og onboarding, som I enten kan vælge at lade jer inspirere af eller direkte anvende i jeres rekrutteringsproces.

Hør fra lærlingene

Erhvervsskoler

Erhvervsskoler i Region Hovedstaden

TEC: Smed og automatiktekniker NEXT - KBH: Smed, inustritekniker og værktøjsmager

Erhvervsskoler i Region Sjælland

Roskilde Tekniske Skole: Smed og industritekniker EUC Nordvestsjælland: Smed, industritekniker og væktøjsmager ZBC: Smed, industritekniker, automatiktekniker og værktøjsmager EUC Sjælland (Køge): Smed, industritekniker og automatiktekniker EUC Sjælland (Næstved): Smed og industritekniker CELF: Smed, industritekniker og automatiktekniker

Erhvervsskoler i Region Syddanmark

Syddansk Erhvervsskole (Odense): Smed, industritekniker, automatiktekniker og værktøjsmager Syddansk Erhvervsskole (Vejle): Industritekniker og automatiktekniker Svendborg Erhvervsskole: Smed og industritekniker EUC Lillebælt: Smed, industritekniker og automatiktekniker EUC Syd: Smed, industritekniker, automatiktekniker og værktøjsmager HANSENBERG: Smed og automatiktekniker Rybners: Smed og industritekniker

Erhvervsskoler i Region Midtjylland

UC Ringkøbing Skjern: Smed og industritekniker Learnmark Horsens: Smed og industritekniker Århus Tech: Smed og industritekniker Viden Djurs: Smed og industritekniker Tradium: Smed College360: Smed Herningsholm: Smed og industritekniker UC Holstebro: Smed og automatiktekniker Mercantec: Smed, industritekniker og automatiktekniker Skive College: Smed, industritekniker, automatiktekniker og værktøjsmager

Erhvervsskoler i Region Nordjylland

Erhvervsskolerne Aars: Smed, industritekniker og automatiktekniker EUC Nordvest: Smed, industritekniker og værktøjsmager TechCollege: Smed, industritekniker og automatiktekniker EUC Nord: Smed og industritekniker

Kontakt

Flemming Larsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3408
  • Mobil +45 2088 3924
  • E-mail fll@di.dk

Adam Knox Martin

Konsulent

  • Direkte +45 3377 4629
  • Mobil +45 2683 8554
  • E-mail adkm@di.dk

Lise Andersen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4543
  • Mobil +45 4022 7903
  • E-mail llan@di.dk