19.10.18 PI Nyheder

Tæt på proceslederen

Proceslederen hold 20 gennemførte i sidste uge sit 3. modul med fokus på lederen som kommunikator. Vi kigger nærmere på, hvordan fremtidens leder skal agere og hvilke kompetencer lederne får med sig på uddannelsen.

Kommunikation er en essentiel del af ledelse i dag. Netop derfor gik Proceslederuddannelsen på modul 3 i dybden med spørgsmålet: hvordan jeg som leder kan udvikle og forbedre min kommunikation? Her var perception og assertion blot nogle af de begreber, der bliver lagt i værktøjskassen.

”Det er essentielt for os, at vi arbejder med ledernes konkrete udfordringer, for at sikre, at de nye kompetencer kommer i brug ude i virksomhederne. Netop derfor sætter vi blandt andet fokus på, hvordan vi kommunikerer med de nye generationer. Det er i stigende grad blevet et vilkår for alle virksomheder at kunne håndtere og uddanne lærlinge bedst muligt. Både på grund af regler men i allerhøjeste grad også for at vi sikrer en stærk faglighed i industrien både nu og i fremtiden”, siger Michael Olsen fra Betterways.

Undersøgelser har vist, at rigtig meget efteruddannelser ikke har den ønskede effekt ude i virksomhederne. Proceslederuddannelsen sættes derfor fokus på virksomhedernes konkrete problemstillinger for at sikre at det lærte er relevant og anvendes i virksomhedernes hverdagen. Samtidig foregår der både før, under og efter en løbende dialog og forventningsafstemning mellem deltageren og dennes chef for at sikre et optimalt forløb. På modul 3 var deltagernes chefer så inviteret med, for at få et nærmere indblik i lederens udvikling. Der var fokus på de forskellige generationer, som vi møder i virksomhederne i dag, og der blev åbnet op for, hvordan vi kan håndtere de forskelle, der gør sig gældende på arbejdspladsen.

”Vi er nødt til at forstå den unge generation Z for at kunne integrere dem i vores virksomheder. De kommer med noget godt – og vi har allerede noget godt. Men vi kommer kun videre, hvis vi har forståelse for hinandens opfattelse af arbejdspladen og hvordan vi kommunikerer sammen”, siger Michael Olsen.

Det næste Modul 4 løber af stablen d. 6-8 november, hvor der bliver sat fokus på ledelse i vanskelige situationer, mens modul 5 d. 4-7 december kigger på lederen som udvikler. De to moduler griber ned i den fyldte værktøjskasse og sammensætter den bedste lederindsats både som udvikler og som den ansvarlige leder i blandt andet konfliktsituationer.
Tidligere har hold 20 arbejdet med lederrollen på modul 1 og forskellige ledelsesværktøjer på modul 2.

Vil du vide mere om Proceslederuddannelsen så klik ind på procesleder.dk eller kontakt Michael Olsen på mail: michael@betterways.dk eller telefon: 20 13 12 72.

Husk at du sparer 6.000. kr. på Proceslederuddannelsen, hvis du er medlem af Procesindustrien (PI)

Jonas Ginge Andersen
Skrevet af:

Jonas Ginge Andersen