GettyImages
26.06.19 PI Nyheder

Sådan bidrager procesoperatørlærlinge med værdi og faglig ballast til procesvirksomheder

Procesoperatørlærlinge har rygsækken fyldt med faglig ballast og udfordrer vanetænkning hos procesvirksomheder. Det skyldes blandt andet det høje faglige niveau og høje grad af specialisering, som procesoperatørerne opnår igennem deres tid hos produktionsvirksomheder allerede i rollen som lærlinge.

Hos Chr. Hansen har de oplevet en øget værdiskabelse gennem tilknytning af procesoperatørlærlinge. Chr. Hansen har pt. 8 procesoperatørlærlinge ansat, og har været så tilfreds med dem, at de til august vil få følgeskab af 2 ekstra lærlinge. Hos Chr. Hansen arbejder lærlingene både med fermentering-, frysetørrings- og pakkeriprocesser, hvor deres viden omkring kontrol, optimering og kvalitetssikring af produktion kommer i spil.

Charlotte Lorentzen, udvalgsformand i MIPU – medarbejderpolitisk udvalg i PI og Director of Bulk Production hos Chr. Hansen, udtaler at de har stor glæde af procesoperatørlærlingene, da de kommer med et nyt syn på deres eksisterende produktionsmønstre. Hun fortæller også,  at  de eksisterende medarbejdere nyder godt af at få udfordret deres vanetænkning, og at lære nye medarbejdere op er vigtigt for Chr. Hansen for at være med til sikre fremtidig arbejdskraft.

”Procesoperatørlærlinge går ind og udfordrer vores eksisterende set-up, og de kommer ind med nogle andre synsvinkler. Det er rigtig sundt for en organisation som vores.” udtaler Charlotte Lorentzen.

Er du også blevet interesseret i muligheden for at ansætte en lærling eller vil du læse mere om, hvordan PI arbejder for kvalificeret arbejdskraft, kan du læse mere her.

 

Markus Tang
Skrevet af:

Markus Tang