10.10.19 PI Nyheder

Værsgo': Dagens bedste key takeaways

Her kan du både se og læse PI NEWS, fra årets PI SUMMIT, Den indeholder de vigtigste key takeaways fra Nordic Sugar, Palsgaard, BASF, PurePrint, ROCKWOOL og Chr. Hansen. PI NEWS er skrevet og læst af Vibeke Hartkorn fra Vibeke Hartkorn Kommunikation.

Velkommen til PI NEWS 8. oktober 2019

Procesindustrien mødtes i dag, i Industriens Hus, og formanden lagde ud med en klar opfordring. Vi lever i en verden under store forandringer, som vi ikke kan løse alene, og vi har derfor brug for et stærkt fællesskab, omkring klima, bæredygtighed, cirkulær økonomi og jagten på at få de rigtige hænder ind i vore virksomheder.

Og DI har en plan. Vi kan løfte velstanden 110 mia. kr., den private arbejdsstyrke med 120 tusinde nye arbejdspladser og samtidig reducere CO2 med 70% mod 2030. DI’s direktør, Tine Roed lovede samtidig, at ingen af DI's forslag vil genere Procesindustrien.

Nordic Sugar A/S er en af de energislugende virksomheder, som får udfordringer med at leve op til DI’s 70% reduktionsmål for CO2 inden 2030. ”Vi er klar til at diskutere klimakontrakter og procesindustrien kan levere konkrete løsninger. Vi ønsker ikke at CO2 målene skal være afgifts drevne, og vi skal være med ved forhandlingsbordet”, lød det fra Nordic Sugar A/S.

Et godt eksempel på en virksomhed, der er godt i gang, og allerede har nået målet om at blive klimaneutral to år før tid, er Palsgaard A/S, som oplever, at det faktisk er billigere og nemmere i dag, end for 10 år siden, hvor man gik i gang. Hos Palsgaard A/S har man konkret udskriftet olie, diesel og elektricitet, med vindenergi, solpaneler og ny LED belysning.

Det er faktisk de små ting, der gør en stor forskel.

Selvom nogle af procesvirksomhederne vil se klima målene som væksthæmmende, så vil andre se, at der kan tjenes gode penge, og det var der en række eksempler på i dag.

Kemi virksomheden BASF A/S, som omsætter for 470 mia. kr. fortalte, hvordan de hele tiden er på forkant med at udvikle produkter, før markedet efterspørger dem med det mål at sikre en bæredygtig affaldsfri fremtid, og det sker i samarbejde med kunderne.

Men hvis flere procesindustrimedlemmer skal gå den bæredygtige vej, så starter det i direktionen.

Visionen om verdens grønneste trykkeri, handlede for PurePrint A/S om at formulere en vild vision, som de ikke anede, hvordan de skulle opnå, og så acceptere risikoen for at fejle. Det skete altså i et faldende marked, men PurePrint A/S har fået flere kunder og organisk vækst ud af det.

Kvalificeret arbejdskraft, hvordan får vi det?

ROCKWOOL A/S spåede i dag, at fremtidens medarbejdere skal have teknologi og analyseforståelse, og evnen til at kombinere og forstå sammenhænge, når de nu får robotter som kollegaer. Og så så vi ROCKWOOL A/S være med til at præge procesoperatøruddannelsen, for den skal opgraderes og gøres attraktiv.

Netop styrkelse og fastholdelse af produktionsmedarbejdere, var ét af de emner, der gav spørgelyst blandt deltagerne i dag. Der var gode råd fra Chr. Hansen A/S, som har arbejdet målrettet med at udvikle, også ufaglærte medarbejdere, til industrioperatører, procesoperatører og procesteknologer, som er blevet bedre til at arbejde på tværs, sikre kvalitet og udvikling.

Det var PI-News om en fremtid med fokus på energi, miljø og kvalificeret arbejdskraft.

Tak fordi du kiggede med.

PI Summit 2019 - PI NEWS

Relateret indhold