GettyImages

03.09.20 PI Nyheder

Få 25 timers gratis rådgivning om substitution af uønskede kemiske stoffer

Vil din virksomhed i gang med at substituere uønskede kemiske stoffer fra produkter eller processer? Mange virksomheder er interesserede, men mangler den nødvendige viden og værktøjer. CCK tilbyder nu 25 timers gratis rådgivning om substitution.

Flere virksomheder har allerede benyttet sig af tilbuddet, og erfaringerne viser, at de 25 timers faglig sparring fra Center for Cirkulær Kemi (CCK) er nok til at få taget de første afklarende skridt. Tilbuddet gælder virksomheder og organisationer inden for byggeri, emballage samt fødevarer og proces.

Konsulenterne fra CCK kan blandt andet hjælpe med at give viden om substitution. Det kan handle om, hvilke stoffer der er særligt farlige, og om der arbejdes med stoffer, som eksempelvis optræder på Kandidatlisten. CCK kan også hjælpe virksomhederne med at afdække mulighederne for at få udviklingsstøtte til større substitutionsprojekter.

CCK’s konsulenter samarbejder med virksomhedernes medarbejdere fra blandt andet indkøbs-, produktions-, miljø og arbejdsmiljø-afdelingerne om at finde alternative og mere bæredygtige produkter eller produktionsformer. Behovene for sparring er meget forskellige fra virksomhed til virksomhed. Derfor laves i hvert forløb en skræddersyet model, der passer præcis til den enkelte virksomhed.

Vil du høre mere om mulighederne for gratis rådgivning, kan du kontakte Birgitte Holm Christensen fra NIRAS på telefon: 60114289 eller e-mail: BHC@niras.dk.

CCK er er en del af en aftale om en ny Fælles Kemiindsats, som blev indgået mellem den tidligere regering og Folketinget den 17. november 2018. Centret finansieres af Miljøstyrelsen, og drives af det rådgivende ingeniørfirma NIRAS.

Xenia Justiniano
Skrevet af:

Xenia Justiniano

Relateret indhold