Vasiliy Koval

27.01.21 PI Nyheder

DI’s kemiudspil: 30 forslag til grønnere og sikrere brug af kemi

Udspillet består af 30 forslag til, hvordan DI vil nedbringe kemiens påvirkning af mennesker og miljø, samtidig med at danske virksomheder beholder den grønne førertrøje.

DI’s udspil ”Kemi i en bæredygtig fremtid” handler om ke­miens rolle i den grønne omstilling og om at sikre et højt beskyttelsesniveau for forbrugere og arbejdstagere. Udspillet har tre fokusområder: klima, produktion af kemi og kemi i produkter. Ud fra de tre fokusområder, findes 30 forslag til grønnere og sikrere brug af kemi.

Af de 30 forslag fremhæver DI tre, som de mener, kan gøre en særlig stor forskel:

  • Vi skal fremme udnyttelsen af indfanget CO2 i kommercielle produkter
  • Kemivirksomheder nedbringer deres CO2-udslip, eksempelvis gennem energieffektiviseringer
  • EU skal kunne forbyde hele grupper af beslægtede stoffer på én gang, hvis stofgruppen udgør en særlig stor risiko for menneskers helbred eller miljøet. Dog med undtagelser for samfundskritiske anvendelser.

DI’s vision er, at virksomheder der arbejder med og bruger kemi, bidrager aktivt til, at Danmark i 2050 er en førende cirkulær økonomi, der producerer bæredygtigt, er klimaneutral og leverer sikre og bæredygtige produkter til forbrugerne.

Vil du vide mere om klimaudspillets betydning for Procesindustrien, kan du kontakte Julius Møller Meilstrup, udvalgsansvarlig for PI’s Miljøpolitiske udvalg på: JUMM@DI.DK

Du kan læse hele udspillet, eller en kort sammenfatning, der giver overblik over de 30 forslag, ved at hente ”Kemi i en bæredygtig fremtid – Udspil fra DI” her.

Xenia Justiniano
Skrevet af:

Xenia Justiniano

Relateret indhold