20.04.21 PI Nyheder

ATV præsenterer baseline-rapport om fremtidens bæredygtige produktion

Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) har lanceret en ny rapport, der sætter fokus på, hvordan man måler udviklingen i industriens bæredygtige omstilling.

ATV har præsenteret de første resultater af projektet ”Fremtidens bæredygtige produktion” i form af en baseline-rapport, der skal sikre et godt udgangspunkt for at drøfte og vurdere industriens grønne omstilling. Rapporten indeholder blandt andet forslag til, hvilke indsats- og output-indikatorer, der er relevante at måle på, når man skal vurdere udviklingen i den grønne omstilling og gør status på dansk erhvervslivs grønne udvikling målt på fem output-indikatorer henover en årrække. Rapporten viser også forskellige branchers forbedringspotentialer og betydning i forhold til de fem output-indikatorer 

Rapporten blev lanceret på et webinar med en paneldiskussion, hvor tre virksomheder gav et indblik i, hvordan man sætter mål for og arbejder med den grønne omstilling. Managing Director i Aalborg Portland og bestyrelsesmedlem i Procesindustrien, Michael Lundgaard Thomsen, var en af de tre virksomheder, som deltog i paneldebatten og fortalte blandt andet om Aalborg Portlands arbejde med at udvikle en ny grøn beton, og om vigtigheden af at kigge på materialestrømme og værdikæder. Han understregede samtidig vigtigheden af, at der fra offentlig side stilles krav til bæredygtighed i produkterne, eksempelvis i forbindelse med offentlige infrastrukturprojekter, hvis man skal skubbe på den grønne omstilling.

Rapporten kan downloades her

ATV - Akademiet for de Tekniske Videnskaber

Relateret indhold