Foto: Jens Bach

17.06.21 PI Nyheder

PI-medlem modtager CO-industris Samarbejdspris

FMC Site Rønland hædres for det gode samarbejde mellem medarbejdere og ledere.

Virksomheden FMC ved Harboøre, der producerer plantebeskyttelsesmidler, er blevet tildelt CO-industris Samarbejdspris, der gives til en virksomhed med et særligt velfungerende samarbejde mellem ledelse og medarbejdere til gavn for trivslen og produktiviteten.

Prisen gives på baggrund af det solide teamwork, der har været mellem ledelse og medarbejdere i en situation, hvor virksomheden var blevet overtaget af den amerikanske koncern, FMC Corporation. Med dette førte skærpede krav om lavere omkostninger og stabil levering sammen med mere fokus på sikkerhed. Holdindsatsen fra ledelse og medarbejdere betød, at usikkerheden omkring de skærpede krav blev vendt til en positiv kulturændring i virksomheden, og der blev fundet fredelige og fleksible løsninger på de ønskede tilpasninger. Det har medvirket til, at virksomheden i dag kan levere den fleksibilitet og stabilitet i produktionen, som efterspørges, og der bliver nu investeret i udviklingen af fabrikken.

Jakob Kyllesbech, fabrikschef på FMC Site Rønland og medlem af Procesindustriens bestyrelse, uddyber:

Vi havde et fælles mål om at sikre flest mulige arbejdspladser og fastholde produktion i Danmark på den lange bane. Et mål, som kun kunne opnås gennem et godt samarbejde. Her var en vigtig forudsætning den gensidige tillid, som vi har fået skabt sammen ved at vise tillid og samtidig leve op til den tillid. Vi stod i en ret udfordrende situation, så det var vigtigt at komme konstruktivt til bordet og finde balancerede løsninger, der virker i praksis. Det er vi lykkedes med – ikke mindst fordi det er stærke, erfarne og kompetente medspillere, der sidder med omkring bordet.

Skrevet af:

Søren Jensen Xenia Justiniano

Relateret indhold