Christian Kofod, Sustainability Manager i ROCKWOOL, modtager prisen i Industriens Hus.

Foto: Agata Skrzypczyk
12.12.22 PI Nyheder

Rockwool vinder stor pris for ’Rockcycle’-ordning

I et stærkt felt af nominerede løb Rockwool med prisen for bedste virksomhedsløsning ved SDG Tech Awards 2022 for deres cirkulære arbejde med stenuld.

Med genanvendelsesordningen ’Rockcycle’ overgik Rockwool Danmark andre innovative grønne tech-løsninger i kategorien ’Best Company Solution’ ved årets uddeling af SDG Tech Awards 2022 i Industriens Hus. 

Det er fjerde år i træk, at klimaorganisationen Sustainary, der primært arbejder for at skabe bedre vilkår for grønne startups og smv’er, i samarbejde med Dansk Industri (DI) fejrer og fremmer grøn innovation i Danmark med awardshowet

En ”first mover” på byggeområdet

SDG Tech Awards er i dag vokset til hele 600 nomineringer, 60 finalister og 13 vindere. Og blandt årets vindere er altså Rockwool, der vandt en pris for ordningen, hvor isoleringsproducenten sammen med RGS Nordic tilbyder at tage brugt stenuld retur fra nedrevne og ombyggede bygninger og genanvende det til nyt stenuld.

- Juryen har vurderet, at Rockwools løsning er en "first mover" på byggeområdet. Rockcycle kan bane vejen for en cirkulær og bæredygtig byggebranche fremover, siger præsident for Sustainary, Human Shojaee, til DI Business.

En anden vigtig grund til, at prisen gik til Rockwool, er, at Rockcycle bidrager positivt til cirkulær økonomi i en byggesektor, der er præget af store mængder affald, stor CO2-belastning og et overforbrug af naturressourcer.

- Bygge- og anlægssektoren spiller en central rolle i den grønne omstilling. Sektorens drivhusgasemissioner tegner sig for cirka 40 procent af de globale drivhusgasemissioner. Og en af de største bidragydere til disse emissioner er netop de materialer, der anvendes i bygninger, siger Human Sjojaee.

Stolthed over prisen

I Rockwool Danmark er de ”pavestolte” af at have vundet prisen for deres genanvendelsesordning.

Det skriver de på deres LinkedIn-side, hvor Sustainabilty Manager, Christian Kofod, som modtog prisen, blandt andet udtaler:

- Det viser, at bæredygtighed og innovation er en del af Rockwools DNA.

I dag modtager Rockwool mellem 10.000-15.000 tons granulat af stenuld årligt, og returordningen er således vokset markant, siden man i sin tid leverede 500 tons om året. Virksomheden forventer, at mængden stiger i de kommende år.

Læs også: Gammel stenuld bliver til ny isolering i samarbejde mellem Rockwool og RGS Nordic

Anton Theodor Kornum
Skrevet af:

Anton Theodor Kornum

Relateret indhold