Chr. Hansens gode bakterier bliver brugt i en lang række fødevarer verden over, blandt andet mejeriprodukter.

Foto: Chr. Hansen
09.03.22 PI Nyheder

Chr. Hansen i verdenseliten af bæredygtige selskaber

Chr. Hansen kommer ind som nummer to på ny top 100-liste over verdens mest bæredygtige virksomheder.

PI-medlemmet Chr. Hansen Holding A/S kan nu kalde sig for verdens næstmest bæredygtige virksomhed. Dette fremgår af den seneste udgave af den årlige top 100-liste over verdens mest bæredygtige virksomheder, som udarbejdes af det canadiske analysehus Corporate Knights og lanceres i forbindelse med World Economic Forum.

Den verdensomspændende producent af fødevareingredienser har taget et gevaldigt spring op ad listen, hvor de i fjor var placeret som nummer 24. I år er de kun overgået på listen af en anden dansk virksomhed, Vestas.

Listen er udarbejdet efter en analyse af 6914 virksomheder med over 1 milliard US dollars i omsætning,  og virksomhederne er vurderet på baggrund af ESG-parameterne (Environmental, Social and Governance red.). Årets flotte rangering glæder CEO i Chr. Hansen Holding A/S, Mauricio Graber.

- Det er værd at bemærke, at årets forbedringer på scoren er bredt forankret på tværs af alle ESG-områder - fra den grønne del af vores omsætning til direktionsaflønning i forhold til ESG-målopfyldelse, sikkerhed og mangfoldighed. Det er samtidig en anerkendelse af det hårde arbejde, der er udført på tværs af hele organisationen, siger han og fortsætter.

- Vi er taknemmelige for placeringen og værdsætter det gode samarbejde med vores kunder, som støtter vores fortsatte rejse. Det giver os blod på tanden til hver eneste dag at arbejde for en bedre verden gennem vores mikrobielle løsninger.

Find hele listen her, hvor i alt fem danske virksomheder figurerer.

Disse områder har sikret Chr. Hansens placering

  • Ren omsætning” (miljøvenlig) – procentdel af den totale omsætning, der stammer fra produkter, som er kategoriseret som ”rene” ifølge Corporate Knights' definition
  • Energi- og CO2-effektivitet
  • Vandeffektivitet
  • Arbejdsulykker
  • Kvindelige ledende medarbejdere
  • Mangfoldighed i bestyrelsen
  • Direktionsaflønning ift. ESG-målopfyldelse

Kilde: Pressemeddelelse

Anton Theodor Kornum
Skrevet af:

Anton Theodor Kornum

Relateret indhold