Procesoperatøruddannelsen kan tages på NEXT i København, ZBC i Roskilde og Ringsted, EUC Nordvestsjælland i Kalundborg, EUC Lillebælt i Fredericia og på Uddannelsescenter Holstebro

09.03.22 PI Nyheder

Fremtidens arbejdskraft står klar – praktikpladser ønskes

Procesoperatøruddannelsen har historisk mange optagne og rekordmange i lære, men samtidig mangler 143 elever lige nu en praktikplads.

Der har aldrig været flere procesoperatørelever end nu. I alt er 814 i gang med at uddanne sig som procesoperatører, hvoraf 671 af dem har en igangværende praktikpladsaftale, hvilket også er rekord.

Det betyder dog også, at 143 elever i skrivende stund mangler en praktikplads – og manglen er størst øst for Storebælt, viser tal fra Industriens Uddannelser.

Virksomheder i Procesindustrien har dermed mulighed for at investere i fremtidens kompetencer ved at tage en lærling, og dermed også være med til at tage ansvar for at der er tilstrækkelig fremtidig arbejdskraft i Procesindustrien.

I den nuværende situation, hvor der er mangel på arbejdskraft i store dele af industrien, kan det være et kærkomment tilbud til virksomhederne, at så mange kloge hænder med stærke kompetencer og opdateret viden står klar til en praktikplads.  

Vi står klar til at hjælpe

Vil du og din virksomhed have rådgivning i forhold til at blive godkendt som praktikvirksomhed, have hjælp til praktiske formaliter eller vide mere om, hvordan man søger elever og lærlinge, så tøv ikke med at kontakte:

Christine Bernt Henriksen, Chefkonsulent, Erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser 
Tlf. +45 3377 3802
E-mail  cbh@di.dk

Karen Juul Thomsen, Uddannelseskonsulent, Industriens Uddannelser
Tlf. +45 3377 9171
E-mail  kjt@iu.dk

Christine Bernt Henriksen (CBH)

Christine Bernt Henriksen

E-mail

Karen Juul Thomsen

E-mail

Relateret indhold