Leder af Proceslederuddannelsen, Michael Olsen (i midten), byder her velkommen til procesledernes årsdag 2022. Det er 11. gang årsdagen afholdes.

Foto: Procesleder.dk
28.03.22 PI Nyheder

Proceslederne holder sig klar til fremtiden på årsdagen 2022

Med rekordstor deltagelse afholdt proceslederuddannelsen årsdag den 22. marts med fokus på sparring, netværk og udvikling i en dynamisk verden i forandring.

Mangel på kvalificeret arbejdskraft, udfordringer med at tiltrække lærlinge til visse områder, øget kompleksitet i arbejdsopgaver og forhøjede energipriser.

Det er et udpluk af de udfordringer, som proceslederne lagde vægt på ved proceslederuddannelsens årsdag 2022 – udfordringer som fylder i deres hverdag ude i virksomhederne.

Og fordi udfordringerne er ens for rigtig mange procesvirksomheder, var årsdagen en oplagt mulighed for proceslederne til at sparre med hinanden og drage nytte af hinandens erfaringer.

Mange ser derfor også vigtigheden i at være en del af det ”Procesledernes netværk”. Årsdagen samlede omkring 50 uddannede procesledere, hvilket er mere end 10% af alle, der har gennemført proceslederuddannelsen - og i øvrigt ny rekord.  

Vi skal holde os klar til fremtiden og konstant holde os velinformerede som ledere. Michael Olsen, uddannelsesleder
En succesfuld dag med spændende oplæg

Emnerne på årsdagen er dem, som findes mest relevant for proceslederne. I år var der ikke ét overordnet tema, men snarere et program med forskellige emner og et overordnet fokus på sparring, netværk og udvikling i en dynamisk proceslederverden i forandring.

Leder af proceslederuddannelsen, Michael Olsen, beretter om en succesfuld årsdag med især to rigtig givende indlæg.

- Om formiddagen gav Helle Westphal (udvalgsansvarlig for PI’s risikonetværk red.), et indlæg om ’Kemi på gulvet’. Her fik alle et indblik i, hvorfor vi gør som vi gør, og hvad der kommer til at ske i den nærmeste fremtid omkring reglerne for og håndteringen af kemi. Alt sammen med målet om at klæde ledere i Procesindustrien på til mødet med fremtidens udfordringer og gøre dem i stand til at navigere konstruktivt i forbindelse med deres ledelse, fortæller han.

Om eftermiddagen lavede foredragholder, HR-konsulent og musiker, Michael Svendsen, et oplæg for proceslederne. Michael Svendsen har prøvet lidt af hvert i sin karriere og har blandt andet været tvunget ud i ledighed og et markant karriereskifte.

- Han stjal showet med sin personlige historie om storhed og fald – og de efterfølgende refleksioner om, hvad der bør være vigtig i enhver virksomhed: Vi har forskellige værdier, men vi skal være tro mod disse. Michael skabte stor eftertænksomhed – og dét med et foredrag med masser af humor, siger Michael Olsen.

Networking og fælles udfordringer

Til årsdagen stillede Michael Olsen og Lotte Brix Bjørnskov fra proceslederuddannelsen deltagerne to simple spørgsmål, som de frit kunne besvare på en stor planche:

1) Hvad gør, at du prioriterer denne dag?
2) Hvad fylder i jeres hverdag?

Til det første spørgsmål er det rimelig gennemgående, at proceslederne har prioriteret dagen for at få nye input, ny inspiration og et godt netværk.

Til gengæld er de ting som fylder i procesledernes hverdag bredt ud over en række af forskellige udfordringer omkring arbejdskraft, udgifter, ledelse, systemer, kompleksitet og lærlinge.

De brede palet af udfordringer sammenholdt med motivationen til at netværke og få nye input understreger ifølge Michael Olsen vigtigheden af en dag som Procesledernes Årsdag.

- Alle lederne kommer jo fra procesvirksomheder, så det er helt essentielt, at vi drager nytte af hinanden, selvom vi ikke er fra samme virksomhed. Vi skal holde os klar til fremtiden og konstant holde os velinformerede som ledere, siger Michael Olsen.

De to plancher, som proceslederne udfyldte på årsdagen. 

De to plancher, som proceslederne udfyldte på årsdagen. 

Relateret indhold