Industriens Fond og Dansk Industri står bag Klimaklar Produktionsvirksomhed.

Dansk Industri
06.07.22 PI Nyheder

PI’s medlemmer kan nu blive klimaklare

Din virksomhed kan med ’Klimaklar Produktionsvirksomhed’ få hjælp til beregning af CO2-aftryk og få anbefalinger til CO2-reduktion og kommunikation af dine tiltag.

De store virksomheder kræver i stigende grad overblik over CO2–udledning og konkrete reduktionsplaner. De forpligter sig til at reducere CO2-udledninger fra hele værdikæden – også fra deres underleverandører.

Derudover sætter EU-lovgivning, Science Based Targets og Danmarks ambition om at være klima-foregangsland produktionsvirksomheder under pres for at kende og reducere deres CO2 aftryk.

Programmet Klimaklar Produktionsvirksomhed skal sikre, at alle danske produktionsvirksomheder inden udgangen af 2025 får adgang til viden og værktøjer, der gør dem i stand til at forstå og beregne eget CO2-aftryk og reduktionsmuligheder med henblik på at styrke deres konkurrenceevne.

Dette gøres gennem hjælp og værktøjer til beregning af virksomhedens CO2-aftryk (Scope 1, 2 og 3), en strategi for reduktion med klare anbefalinger, anbefalinger til markedsføring og kommunikation, gode PR-muligheder gennem deltagelse i programmet og selvfølgelig et værktøj til brug for fremtidig beregning af CO2-udledning.

Artiklen fortsætter under videoen

"Klimaklar Produktionsvirksomhed hjælper med den proces, som alle virksomheder skal igennem. Det er ikke blot klima-fornuft, men også forretningsfornuft.” - Lars Sandahl Sørensen

Gennem programmet vil du blandt andet blive i stand til at:
  • få et solidt overblik over jeres CO2-aftryk med afsæt i internationale standarder.
  • benchmarke CO2-aftryk og reduktionsmål op mod industrien.
  • tilgå store kunder med afgørende viden om CO2-aftryk, reduktionsmål og konkrete indsatser og derved imødekomme det øgede pres fra BtB-kunder.
  • anvende et videns- og faktabaseret datagrundlag i markedsføring og branding med henblik på øget konkurrencefordel.
  • bidrage til essentiel vidensdeling om praksis for CO2- beregninger og reduktionsmål i industrien.
Er din virksomhed klar til at blive klimaklar?

Er du interesseret i at deltage, skal du udfylde en kort online-tilmelding, der hjælper Klimaklar-teamet med at forstå din virksomhed.

Det er en forudsætning for at deltage i programmet, at I er en produktionsvirksomhed. Opstartsfasen vil så vidt muligt blive afstemt med dig og din virksomhed, og det er gratis at deltage.

Læs mere om programmet og tilmeld dig Klimaklar Produktionsvirksomhed her

Anton Theodor Kornum
Skrevet af:

Anton Theodor Kornum

Line Gry Knudsen

Line Gry Knudsen

Programleder, Klimaklar

  • Direkte +45 3377 3545
  • Mobil +45 2515 0127
  • E-mail lgrk@di.dk

Relateret indhold