På Nature Energys anlæg omdannes affald til biogas, der sendes ud på gasnettet til gavn for grøn omstilling.

Foto: Nature Energy / Maria Tuxen Hedegaard
22.02.23 PI Nyheder

Verdensførende biogasvirksomhed bliver medlem af PI

Pionererne inden for biogasproduktion har store ambitioner om at gå forrest i den grønne omstilling i både Danmark og udlandet.

181 millioner.

Det er det antal kubikmeter biogas, som Nature Energy årligt omdanner fra 4,4 millioner tons biomasse. Det er nok til at holde 8.000 busser, som kører 50.000 km. per år, kørende eller nok til at opvarme 157.000 huse. Alt sammen CO2-neutralt, mens det samtidig fortrænger fossile brændstoffer.

Biomassen, der er affald fra landbruget, virksomheder og husholdninger, indhentes og bringes til et af de 14 biogasanlæg, heraf 13 i Danmark. På anlæggene omdannes affaldet til biogas, der sendes ud på gasnettet til gavn for grøn omstilling.

Store ambitioner og investeringer

Ambitionerne på området er store, og et flertal i Folketinget har i 2022 besluttet, at 100 procent af gassen i Danmarks gasnet i 2030 skal være grøn.

Der er da også rigeligt med biomasse rundt om i verden, der er klar til blive omdannet til grøn gas. Ifølge Nature Energys analyser vil der være biomasse nok til 2000 biogasanlæg i alene i Europa – og ligeledes i Nordamerika.

Nature Energy, der sidste år blev købt af Shell, er derfor også I gang med at investere i nye, store biogasanlæg i andre europæiske lande og i Nordamerika. Pt. er omkring 30 nye anlæg i pipelinen.

Vil udveksle viden og erfaringer

Nature Energy’s indmeldelse i Procesindustrien afspejler et ønske om at udveksle viden og erfaringer med andre virksomheder med 24/7-drift af procesanlæg, og herunder håndteringen af risiko-forhold.

Derudover investerer de intensivt i forskning – bl.a. i virksomhedens eget laboratorium i hovedsædet i Odense. Her bliver der forsket i at forfine teknologien, så endnu mere energi af kan udvindes af biomassen og skabe endnu bedre gødning til landbruget.

Senest har virksomheden sat anlæg nummer 13 i Danmark i drift i den sønderjyske by Kværs. Og som Procesindustrien tidligere har bragt, så er godkendelserne for et anlæg i Abed på Lolland, der etableres i samarbejde med Nordic Sugar, ved at være på plads.

Procesindustrien byder velkommen til Nature Energy!

Om Nature Energy

Nature Energy er førende inden for biogasproduktion fra organisk affald i Europa.

Nature Energy blev grundlagt i 1979, har hovedsæde i Danmark og har været en pioner inden for grøn omstilling ved at designe, bygge, eje og drive biogasanlæg i industriel skala globalt.

Nature Energy driver i øjeblikket 14 anlæg i industriel skala, der producerer cirka 180 millioner m3 biogas om året, har yderligere et anlæg under opførelse i Frankrig og har en robust pipeline på ca. 30 projekter under udvikling i fem lande. 

Anton Theodor Kornum
Skrevet af:

Anton Theodor Kornum

Relateret indhold