Ledige pladser på den udbytterige proceslederuddannelse til august
Der er stadig 4-5 ledige pladser på proceslederuddannelsen, der har opstart i august. Det er en mulighed, der ifølge en tidligere deltager i høj grad er værd at gribe.
Ledelsesstrategi, kommunikationsværktøjer og netværk. Det er blot nogle af de mange ting, proceslederuddannelsen har at byde på, når den afholdes to gange årligt. Næste opstart er d. 29. august 2024, og der er stadig mulighed for at melde sig til.
Et særligt arbejdsmiljø med maskiner, der producerer i døgndrift, kalder nemlig også på en særlig ledelsesform. Proceslederuddannelsen udruster derfor sine deltagere med forskellige ledelsesværktøjer, ligesom deltagerne får mulighed for at afprøve dem i et ufarligt miljø.
Værktøjer og netværk
Mads Holm Winther, der er teknisk chef i FF Skagen, har selv taget proceslederuddannelsen. Ifølge ham er der mange forskellige ting at tage med derfra.
- Særligt synes jeg Insights Discovery-profilerne er brugbare for mig. Jeg er blevet bedre i stand til at se, hvordan jeg skal kommunikere med forskellige typer af personer. Det har virkelig givet mig noget i forhold til, hvordan jeg skal håndtere mine kollegaer og ansatte, siger han.
Insights Discovery er en form for analyseværktøj, der bruges til at klarlægge forskellige personlighedsprofiler.
- Også det, vi lærte om situationsbestemt ledelse og time management, har også været brugbart og øjenåbnende. Det er nok de værktøjer, der har været de bedste for mig, supplerer han.
Proceslederuddannelsens formål er at skabe gode ledere, og noget tyder på, at det er lykkedes. Over 30 virksomheder har sendt flere af deres medarbejdere afsted. Når uddannelsesforløbet er færdigt, danner holdene et gratis netværk, hvor værtskabet går på skift, og virksomhederne kan hente læring og lederfaglig sparring hos hinanden.
Interaktionen med andre virksomheder er også noget af det, der har haft stor betydning for Mads Holm Winther.
- Det har givet ufatteligt meget at sidde og snakke med de 18-19 andre procesledere, som har nogle af de samme udfordringer, som jeg har. I bund og grund bokser vi med meget af det samme, det er bare forskellige nuancer, forklarer han.
God synergi mellem akademikere og faglærte
Proceslederuddannelsen består af fem moduler af tre dages varighed hver, hvor forskellige temaer berøres hver gang. Uddannelsen afholdes to gange årligt for at tilbyde virksomhederne fleksibilitet og således tilgodeses de virksomheder, der har en sæsonbetinget produktion også.
Deltagerne kommer alle fra procesindustrien, men hvor det førhen typisk har været ledere i produktion og vedligehold, der har deltaget, er der kommet flere ledere til fra blandt andet lager, laboratorie og udvikling,. Blandingen af akademikere og faglærte gør, at forskellige brugbare perspektiver bringes i spil.
- Det samarbejde og sparring, man opnår med de andre, det er jo guld værd, fortæller Mads Holm Winther.
Det koster 64.995 kr. ekskl. moms at deltage på uddannelsen, og Procesindustrien yder et tilskud på 6.000 kr. til medlemsvirksomheder, der gør brug af uddannelsen.
Vil du vide mere om proceslederuddannelsen kan du læse mere på procesleder.dk, Vil du reservere en af de ledige pladser, kan du kontakte Michael Olsen på michael@betterways.dk eller tlf. 2013 1272.