Arrangement

Fælles udstilling til 3 Days of Design: Material Matters x TMI

Tre dage i september kan du opleve MATERIAL MATTERS; en designudstilling skabt i samarbejde mellem 17 danske design- og møbelbrands og Træ- og Møbelindustrien. Udstillingen vises på Den Frie og er kurateret af folkene bag magasinet Ark Journal.

MATERIAL MATTERS giver den besøgende en helt konkret, taktil oplevelse af de udstillede møbler og objekter; du kan sidde i stolene, løbe hånden hen over tekstilerne og inspicere håndværket bag hvert af de udstillede objekter i udstillingen, der udforsker spændfeltet mellem design og kunst i samspil med materiale og innovation.

Designudstillingen inviterer endvidere de besøgende til at dykke længere ned i fortællingerne om overflader, teksturer, egenskaber, holdbarhed, bæredygtighed og udtryk i et omfangsrigt materialebibliotek. Et bibliotek, hvor alle de udstillende virksomheder formidler elementer og viden om materialer og deres betydning for proces og innovation.

Som et ekstra æstetisk greb har MATERIAL MATTERS inviteret en række unge designere og kunstnere, som på forskellig vis arbejder med at nytænke måden materialer kan påvirke fremtidens designkoncepter.

De udstillende møbelvirksomheder er en blanding af kendte, etablerede brands og mindre eller nye virksomheder, som alle arbejder sammen om at skabe en fælles og ekstraordinær oplevelse.

De udstillende brands er August Sandgren, Brandt Collective, Cane-line, Eilersen, Form & Refine, Fritz Hansen, juul, Magnus Olesen, Motarasu, Naver Collection, Nicolaj Bo, PP Møbler, Skovby, Søren Lund Møbler, Randers+Radius, Re Beds and WO Interior.

Udstillingen er projektledet af brancheforeningen Træ- og Møbelindustrien, som organiserer 300 danske virksomheder inden for møbel-, interiør- og træproduktion. Udstillingen er støttet af fondene TUUF og Træfonden.

”Det er en fornøjelse for 3. gang at facilitere en fælles udstilling – og en stor glæde at samarbejde med så stærke partnere: 17 visionære møbelbrands og Ark Journal. Målet har igen været at skabe rum, hvor gæsterne føler sig udfordrede, velkomne og inspirerede. MATERIAL MATTERS er ikke tænkt som en statisk installation, vi har skabt udstillingen for at interagere med vores besøgende og give dem mulighed for at opleve hvorfor, det virkeligt er sandt, at ”Material Matters”,” siger Didde Rishøj, Træ- og Møbelindustrien.

Udstillingen er åben for alle:
Den Frie, Oslo Plads 1, 2100 København Ø.
3 . & 4 . september, kl. 10-18
5 . september 10-14

Program

Torsdag 3.9
Kl. 16-17 Talks:

Kan man skabe et luksusprodukt ud af rester fra møbel- og modeindustrien?
Hør hvordan August Sandgren har ændret hele sin håndlavede produktion af luksusæsker til at bruge restmaterialer af læder og tekstiler fra møbel- og modeindustrien, og dermed må sammensætte sin kollektion efter materialerne. Ved Pia Kirkeskov Andersen, CEO.

Hvorfor bæredygtigt design er vejen til en bæredygtig produktion
Udvikling af håndværk og bæredygtige produktionsmetoder i respekt for naturen er en grundværdi for PP Møbler. Hør hvordan virksomheden både genfinder gamle teknikker og udvikler nye ugiftige metoder til at farve træ. Ved Kasper Holst Pedersen, CEO

Fredag 4.9
Kl. 15-18 Levende værksteder:

August Sandgren
Se hvordan en bogbinder arbejder med at præge i læder og dermed skaber et personligt objekt. Få præget dit navn eller initialer i et af August Sandgrens produkter – tag eventuelt et eksisterende produkt med, eller få dine initialer præget i en gratis læderkortholder.

Nicolaj Bo
Oplev det levende håndværk, når dygtige snedkere fra Nicolaj Bo demonstrerer nogle af de traditionelle snedkerteknikker, der anvendes til at skabe deres køkkener.

Magnus Olesen
Se, hvordan den klassiske 8000 stol bliver samlet, og bliv introduceret til konceptet og tankerne bag designet. Der vil også være en gennemgang af udvalgte design og håndværksmæssige detaljer i bl.a. Ib Kofoed Larsens Model 107 og andre møbler i Magnus Olesens sortiment.

Form and Refine
Oplev håndværket helt tæt på, når designer og trædrejer Lars Werner samler en stol og giver dig et unikt indblik sit fag.

BRANDT Collective
BRANDT Collective team demonstrerer, hvordan deres designkollektion af dørhåndtag, knager, greb og håndtag er produceret. De viser, hvordan man samler, behandler og vedligeholder produkterne, som er fremstillet af ædle og naturlige materialer.

PP Møbler
Kom og se, hvordan en håndhøvlet stoleryg tager form, når en af PP Møblers snedkere formgiver ryggen til den berømte PP502 Kontorstol ud af en nøje udvalgt stor træblok.

Læs mere om Den Frie her

Læs mere om 3 Days of Design her

Træ- og Møbelindustrien har to gange tidligere arrangeret fælles udstillinger i forbindelse med 3daysofdesign:
Se film fra udstillingen ”Hotel Charlottenborg” i 2019 
Se film om udstillingen ”Dine, Drink, Daze & Dream” i 2018

Hanne Delfs

Hanne Delfs

Koordinator

  • Direkte +45 3377 3405
  • Mobil +45 5051 9610
  • Send e-mail  
Didde Rishøj

Didde Rishøj

Fungerende chef for BSC Træ- og Møbelindustri

  • Direkte +45 3377 3776
  • Mobil +45 3091 9269
  • Send e-mail