Netværk

Netværk for kvalitet, compliance og bæredygtighed

Netværk for folk med ansvar for kvalitet, compliance og bæredygtighed i brancherne: træ, møbler, design og køkken & bad m.fl.

Hvem er netværket for?

Ansvarlige for kvalitet, compliance, indkøb, produktudvikling, o.l. fra virksomheder fra disse brancher: møbler, design, køkken og bad m.fl.

Netværket består af kolleger fra branchen fra Carl Hansen & Søn Møbelfabrik A/S, N. Eilersen A/S, Flexa4Dreams A/S, Fredericia Furniture A/S og HT Bendix A/S.

Hvilke emner sparrer vi om?
 • Lovkrav såsom REACH, RoHS, Carbb 2, USA - TSCA Section 5, Proposition 65, made in-regler på produkt/emballage og særlige krav til kontraktanvendelse i et land
 • Kundekrav/frivillige ordninger: EU-blomsten, Svanen, Blaue Engel, Green Guard, FSC, PEFC, LEED, BREEAM, DGNB
 • Hvad er krav, og hvad er muligheder, når man skal afdække leverandører i værdikæden, leverancer, egen dokumentation, indberetninger til myndigheder/auditering?
 • Hvad er smarte måder at indrette maskinrummet på – og hvordan ser de ud i praksis for: IT-stamdata, samarbejde med leverandører/leverandørstyring, organisering af ansvar indenfor og på tværs af afdelinger?
 • Hvor er der eksempler på udfordringer, og hvilke erfaringer er der med at overkomme dem? Fx krav om merpriser fra leverandører, tid og rejsedage, investeringer i IT/nye folk, god hjælp uden for huset
 • Hvad er erfaringerne med at omsætte det til ordrer og bedre forretning?
Hvorfor?

Fordi du kan genkende noget af det som Louise Hougaard Nitze, QHSE-chef hos Carl Hansen & Søn, står med:

”Vi har meget fokus på compliance, lovkrav og mærkningsordninger, dels fordi vi gerne vil være på forkant, og dels fordi vi oplever, at verdensmarkedet – lige som os – er optaget af det. Kunder i hele verden udtrykker forskellige krav om compliance, om specifikke certifikater eller mærkningsordninger.

Vi mærker et pres fra markedet og kommer hurtigt til at løbe efter 3-4 forskellige krav og ordninger, hvis en kunde ønsker det. Men vi har behov for at se det lidt mere overordnet og få overblikket; dækker kravene og dokumentationen i den ene ordning fx nogenlunde samme krav som en anden. Det er særligt på kontraktmarkedet, der er mange krav til fx stofferne i produkterne, råvarernes oprindelse osv. Og det er ikke længere nok, at vi siger eller skriver, hvor fx træet stammer fra. Det skal dokumenteres.

For os er det blevet en stadig større opgave, fordi vi vokser og er blevet en stor virksomhed, der opererer på mange markeder. Og med nye markeder og store kunder følger flere krav. Jeg søger input til hvordan andre oplever kravene fra kunderne. Og ikke mindst, hvordan de håndterer dem. Både i rent praktisk og i forhold til tid og ressourcer, de bruger på det i deres organisation.

Mange af os opererer indenfor samme segment, men vi er kolleger i en branche, der står over for de samme udfordringer på den her front. Så jeg glæder mig både til at høre, hvordan andre imødekommer kravene og til at fortælle, hvad vi gør. Måske kan vi også inspirere andre. Mit håb er, at der også kan komme et stærkt netværk for os, der arbejder med det her.”

Hvordan kommer jeg med i netværket?

Kontakt Peter Lykke Fick fra TMI på tlf.nr. 3377 3739, og hør nærmere.

 

Program

Ledelse af kvalitet og service

Læs mere om netværket Ledelse af kvalitet og service som dette nye netværk udspringer af.

Peter Lykke Fick

Peter Lykke Fick

Chefkonsulent

Kontakt Peter, hvis du har faglige spørgsmål om netværk.

 • Direkte +45 3377 3739
 • Mobil +45 5192 2359
 • E-mail plf@di.dk
Hanne Delfs

Hanne Delfs

Koordinator

Kontakt Hanne, hvis du har praktiske spørgsmål om netværk.

 • Direkte +45 3377 3405
 • Mobil +45 5051 9610
 • E-mail hand@di.dk