14.12.18 TMI Nyheder

Amerikanske formaldehydkrav indføres tidligere end forventet

Miljøorganisation tvinger amerikanske myndigheder til at lade nye formaldehydkrav træde i kraft et halvt år tidligere end forventet

De amerikanske formaldehydregler, der har betydning for bl.a. danske møbelproducenter med eksport til USA, er nu fastsat til at træde i kraft den 1. juni 2018. Det er omtrent et halvt år tidligere end markedet ellers var stillet i udsigt.

Tiltrædelsesdatoen for de nye formaldehydkrav har levet en omskiftelig tilværelse.  Først var ikrafttrædelsen i december 2017, men kort forinden ikrafttrædelse, blev den dato så udskudt et år til december 2018.

Myndighedernes udskydelse var flere miljøorganisationer dog utilfredse med og lagde derfor sag an. Nu har en dommer så godkendt et kompromis mellem US Environmental Protection Agency og miljøorganisationen Sierra Club, der fastsætter ikrafttrædelsesdatoen til den 1. juni 2018.

Læs dommen her

Udover ikrafttrædelsesdatoen er der også en anden ændring, der gør det en smule nemmere at leve op til kravene på trods af den tidligere ikrafttrædelsesdato. Virksomheder, der allerede lever op til de californiske CARB II regler, kan nemlig fortsat sælge deres produkter indtil 22. marts 2019.

Nye datoer:

1. juni 2018: Alle producenter og fabrikanter af træplader skal overholde kravene i CARB II (aktuelle Californiske regler) eller TSCA Title VI (nye krav for hele USA)

22. marts 2019: Alle producenter og fabrikanter af træplader skal overholde kravene i TSCA Title VI.

Relateret indhold