13.12.18 TMI Nyheder

Årets dygtigste maskinsnedker er kåret

En stol i luksusklassen fik prisen som årets bedste maskinsnedkerlærling til at gå til Peter Pagh, udlært fra Bernstorffsminde Møbelfabrik. Vinderen blev kåret i lørdags i Moltkes Palæ i København

”Der er virkelig nogle fine og lækre detaljer i denne stol og skammel. Stolen læner sig fint op ad de danske klassikere, men er sin egen.  Den er veldimensioneret og passer fint ind i hele retrobølgen og kan potentielt sælges i et bredt spektrum af farver. En stol i luksusklassen i superfin eksekvering.” 

                         

Sådan lød nogle af dommerkomiteens begrundelser for at vælge den nyuddannede maskinsnedker Peter Pagh som vinder af årets lærlingepris. Prisuddelingen foregik lørdag den 26. maj i det gamle Moltkes Palæ i København, hvor de nominerede tre svendeprøver har været udstillet som en del af fællesudstillingen Dine, Drink, Daze & Dream under eventen 3 Days of Design.

Peter Pagh, udlært hos Bernstorffsminde Møbelfabrik, modtog førstepræmien på 30.000 kr., mens andenpræmien på 20.000 kr. gik til Silas John Esheim fra Norisol Frederikshavn og tredjepræmien på 10.000 kr. gik til Aksel Giovanni Larsen fra HTH Køkkener/Nobia Danmark.

Prisen er finansieret af Træets Uddannelses- og Udviklingsfond (TUUF).

Overrækkelse af lærlingeprisen 2018

Vinder af Lærlingeprisen 2018 Peter Pagh og prisoverrækker Gert Kjeldtoft fra Møbelsnedkeri Kjeldtoft

Skrevet af:

Didde Rishøj