07.11.18 TMI Nyheder

Rapport om udtjente træ- vinduer og -døre færdig

TMI har bidraget til bred europæisk undersøgelse af, hvad der sker med udtjente trævinduer- og døre. Se resultaterne her

Træ- og Møbelindustrien har været medsponsorer til bred europæisk undersøgelse af, hvad der sker med udtjente trævinduer- og døre. Årsagen er, at det bliver mere og mere vigtigt at kunne dokumentere, hvad der sker med vinduer og døre af træ, når de er udtjente og tages ud af en bygning. Blandt andet fordi EU-kommissionen kræver, at End-of-Life-fasen (EoL) skal indgå som en obligatorisk del af fremtidige miljøvaredeklarationer.

Hidtil har vinduer og døre af træ imidlertid været stillet dårligere end tilsvarende produkter af aluminium og PVC, fordi der har manglet dokumentation af EoL-fasen på træprodukterne sammenlignet med de andre materialer.

Rapporten ”Wooden Doors and Windows End-of-life Treatment” giver nu et vigtigt overblik over skæbnen for udtjente trævinduer og -døre på tværs af de europæiske lande.

Rapportens fem fokusområder er:

Skitsering af EU-direktivet og relevante retsakter Beskrivelse af hvorledes EU-lovgivningen er implementeret nationalt Beskrivelse af hvordan affaldstræ fra vinduer og døre håndteres i praksis Evaluering af datakvaliteten for affaldstræ fra vinduer og døre Undersøgelse af relevante kommende politiske strømninger Rapporten, som er faciliteret af EuroWindoor og udarbejdet af Rambøll, blev præsenteret på messen Glasstec i Düsseldorf den 24. oktober 2018.

Hent rapporten

Simon Auken Beck

Simon Auken Beck

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3411
  • Mobil +45 2671 9651
  • E-mail siab@di.dk

Relateret indhold