25.06.18 TMI Nyheder

San Francisco skærper reglerne for brug af flammehæmmere

Fra 1. januar 2019 er det forbudt at sælge polstermøbler og børneprodukter, som indeholder flammehæmmere over 1.000 ppm, til San Francisco

Er du møbelproducent, og eksporterer du møbler til det amerikanske marked, og i særdeleshed til San Francisco, skal du være opmærksom på, at det pr. 1. januar 2019 er forbudt at sælge polstermøbler og børneprodukter, som indeholder flammehæmmere. Forbuddet gælder flammehæmmere i en hver form, i en mængde over 1.000 ppm.

Reglerne er en skærpelse af de allerede gældende krav i resten af Californien under regelsættet TB117-2013, som kræver, at møbler skal bære et label, hvor det fremgår, om der er brugt flammehæmmere eller ej i produktionen af det.

Ifølge de californiske regler, er det altså ikke forbudt at bruge flammehæmmere, men forbrugeren skal nemt kunne finde information på møblet, om hvorvidt produktet indeholder flammehæmmere.

San Francisco er den første by i USA, som nu går endnu længere i restriktionerne og helt forbyder flammehæmmere i møbelprodukter.

Læs mere

Læs om de nye regler i San Francisco og de californiske mærkningskrav i øvrigt

San Francisco Becomes First City in US to Restrict Flame Retardants

Couch labels

How to buy safer sofa

TB 117 - 2013

Relateret indhold