04.07.18 TMI Nyheder

Skærpede mærkningskrav i Californien

Eksporterer du til Californien, så bør du tjekke, om dine produkter indeholder et af de omkring 900 stoffer, som pr. 30 august 2018 medfører, at dine produkter skal mærkes med et særligt advarselsmærke

Proposition 65 er daglig tale for “California’s Safe Drinking Water and Toxic Enforcement Act of 1986”, der påbyder producenter at advare forbrugerne med et advarselsmærke, hvis der indgår skadelige stoffer i virksomhedens produkter.

Listen, som udløser krav om mærkning, indeholder omkring 900 stoffer, der anses for kræftfremkaldende, fosterskadende og/eller reproduktionsskadende, og det nye krav indebærer, at stofferne og de forbundne sundhedsrisici skal anføres mere eksplicit end tidligere.

For møbler er det typisk stoffer som formaldehyd, flammehæmmere og phthalater, der udløser kravet om mærkning.

Advarselsmærket skal fremover indeholde tre hovedelementer:

Navnet på mindst et af de kemikalier, der udløser kravet om mærkning. Tydeligt link til hjemmeside, der oplyser om Proposition 65, kemikaliets sundhedsmæssige effekter og anbefalinger til, hvordan forbrugeren kan reducere og/eller eliminere eksponeringen af de skadelige stoffer. Et advarselssymbol i form af gul og sort trekant skal altid være placeret på etiketten.       

Bemærk, at listen ikke er en forbudsliste, men påbud om et advarselsmærke, hvis der indgår stoffer fra listen i virksomhedens produkter. Listen er ganske omfattende, og derfor er advarselsmærkerne udbredt på mange produkter i Californien.

 

Generel omtale af de skærpede mærkningskrav:

Warning requirements have changed

Warning label requirements more strict 2018

Relateret indhold