12.09.17 TMI Nyheder

TMI mener: Regelkaos for formaldehyd virker som handelsbarrierer

For tiden bliver kravene til formaldehydindholdet skærpet, og reglerne er lavet om på det amerikanske marked, og der er optræk til ændringer i Danmark, Frankrig og Kina

De danske virksomheder – hvor de fleste er mindre og mellemstore – eksporterer typisk til mange forskellige lande, og med talrige nye krav og regler står de nu med en stor udfordring og opgave med at holde styr på dokumentationen af formaldehyd. Både i produkter fra virksomhedens egen produktion, og produkter fra underleverandører.

De forskellige landes regelsæt har uensartede grænseværdier og målemetoder, og den manglende harmonisering betyder store omkostninger for virksomhederne. Og virker som reelle handelsbarrierer – ofte på kanten af WTO og/eller EU-regler.

Det er uhensigtsmæssigt, at virksomhederne skal bruge tid og penge på at administrere et regelkaos, som burde være harmoniseret på internationalt niveau.

Brug for ensartet regulering

TMI arbejder derfor sammen med andre gode kræfter i Danmark, herunder Furn-tech (Dansk Møbelkontrol), og via en række EU-brancheforeninger for at blokere for uensartede regler af nationalistisk tilsnit. Og når reglerne ikke kan ændres, informerer TMI virksomhederne om, hvordan de skal forholde sig til regler og krav.

De mange nye regler for formaldehyd er blot det seneste eksempel på, at danske virksomheder har brug for en ensartet regulering, hvis omkostningerne og det administrative bøvl ikke skal vokse ind i himlen.

Flemming Larsen

Flemming Larsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3408
  • Mobil +45 2088 3924
  • E-mail fll@di.dk

Relateret indhold