11.12.19 TMI Nyheder

Har du globale vækst-ambitioner, så læs med her

Dansk Industris forretningsenhed for partnerskaber og innovation i Kina lancerer i starten af 2020 et nyt markedskoncept under navnet Sense China

Sense China er et såkaldt accelerator-program med fokus på New Retail og digitale forretningsmodeller. Ambitionen med programmet er at illustrere Kinas eksplosive teknologiske fremskridt, især hvad angår sofistikerede brugeroplevelser.

Peter Bøgh Hansen, chef for DI China Partnerships, har fulgt udviklingen tæt gennem sine 15 år i Kina. Han er imponeret over det høje forventningsniveau, som på rekordtid er blevet normen: ’’Digitalisering er nu det bærende princip for stort set alle forretningsmodeller. Almindelige kinesiske forbrugere, der indtil for få år siden ikke var vant til nogle former for digitale hjælpemidler, forventer nu de fleste daglige behov kan løses med et par tryk på deres smartphone’’.

Kinas teknologiske udvikling bliver af nogle set som en trussel mod vestlige interesser. Ifølge Peter Bøgh Hansen bør Danmark da også følge udviklingen tæt fra politisk hold. Men uagtet eventuelle spændinger skal danske virksomheder forholde sig til kinesiske forretningsmodeller, hvis de har globale vækstambitioner. Ellers risikerer de at blive udkonkurreret - både i Kina og andre steder.

Men Sense China er bestemt ikke ment som en skræmmekampagne. Tværtimod. ’’Det nye er, at vi i dag kan lære meget af Kina. Programmet skal give inspiration og åbne op for nye muligheder for danske firmaer, som i forvejen er omstillingsparate og generelt dygtige til at manøvrere på det kinesiske marked’’, siger Peter Bøgh Hansen.

Konkret bliver deltagerne sendt på et ugelangt ophold i Shanghai, hvor de introduceres til en række af Kinas mest spændende firmaer inden for digital handel og applikationer. Som middel til at behandle de mange indtryk modtager de undervejs individuel rådgivning fra højt kvalificerede, lokale eksperter. Endelig inkluderer Sense China også både et forberedende og opfølgende halvdagsforløb i København.

Læs mere om Sense China på dette link

Peter Bøgh Hansen

Peter Bøgh Hansen

Politisk chef, China

  • Direkte +45 3377 3438
  • Mobil +45 2226 0198
  • E-mail pmh@di.dk

Relateret indhold