07.02.19 TMI Nyheder

Andersen Furniture på partnerjagt i Indien

Møbelvirksomheden Andersen Furniture kigger mod Indien efter det næste eksporteventyr og har sammen med DI’s kontor i Indien taget de indledende skridt med positive resultater

Indien står endnu ikke øverst på ønskelisten, når danske designmøbelproducenter kigger mod nye afsætningsmarkeder. Heller ikke for Andersen Furniture, men det ændrede sig efter en samtale med Dansk Industris kontor i Mumbai.

“I Indien efterspørger den urbane, pengestærke og ikke mindst designbevidste middel- og overklasse skandinaviske møbler af høj kvalitet. IKEA har netop åbnet butikker i Indien og har allerede skabt opmærksomhed om nordisk design,” fortæller Martine Nyboe Sckerl, forretningsanalytiker fra DI’s kontor i Indien.

Det indiske møbelmarked har været under stor udvikling de sidste år og forventes at nå en markedsværdi på 13,58 milliarder dollars i 2021 med en årlig vækst på over 20 procent. 

Fjernt fra Hinnerup

Andersen Furniture så hurtigt en mulighed for at høste first-mover-fordele på et overset møbelmarked, hvor der pt. kun er nogle få store møbelbrands fra Norden er tilstede.

Men selvom potentialet var klart, virkede det ret uoverskueligt at tage hul på et så anderledes og fjernt marked fra kontoret i Hinnerup. Løsningen blev at indgå i et samarbejde med DI’s kontor i Mumbai, som har mange års erfaring med det indiske marked og med at identificere potentielle partnere.

”Vi bad om en målrettet rapport og partnersøgning baseret på vores ønsker og forventninger til partnere i Indien. Det endelige mål var at sætte møder op i Indien med seriøse, interesserede potentielle partnere. På kort tid blev undersøgelsen afsluttet, og møderne til mit besøg var planlagt,” fortæller Hanne Andreasen, salgschef i Andersen Furniture.

Langsigtet eksporteventyr venter I løbet af tre hektiske novemberdage i Mumbai mødte Hanne Andreasen de potentielle partnere ansigt-til-ansigt sammen med Martine Nybroe Sckerl fra DI. De indledende spadestik blev taget til at etablere konkrete kommercielle relationer i form af distributionsaftaler.

”DI’s kontor i Mumbai brugte meget energi på at komme i kontakt med de rette partnere – noget vi aldrig ville have mulighed for at gøre lokalt i Indien. Og jeg fik et lille indblik i Indiens mangfoldighed,”, fortæller Hanne Andreasen, salgschef i Andersen Furniture.

Andersen Furniture er nu i gang med at følge op relationerne og møde de potentielle partnere på internationale messer i samarbejde med DI, som også hjælper med at afdække de komplekse toldregler mv.

”Det kræver tid og energi at tage hul på et marked som Indien, men til gengæld venter med stor sandsynlighed et langsigtet eksporteventyr for Andersen Furniture og andre møbelvirksomheder,” siger Martine Nyboe Sckerl, forretningsanalytiker fra DI’s kontor i Indien.

Relateret indhold