25.02.19 TMI Nyheder

Offentlige udbud vil fremover kræve flere miljømærker

Flere kommuner kræver nu miljømærkning i forbindelse med offentlige indkøb, og der er udsigt til, at SKI’s udbud af kontormøbler i 2020 også vil stille miljøkrav

Bæredygtighed er et stigende krav, når kunder – private som offentlige – køber produkter. Senest har en række kommuner besluttet at kræve miljømærkning af produkter i forbindelse med offentlige indkøb. Eksempelvis har borgerrepræsentationen i Københavns kommune besluttet, at kommunens møbler mv.  fremover skal være miljømærkede med bl.a. svanemærket og EU-mærket Blomsten.

”Det er ikke nyt, at virksomhederne bliver stillet over for miljøkrav i forbindelse med offentlige indkøb. Det nye bliver, at der skal leveres mærker eller anden form for tredjepartsverificering af, at produkterne lever op til krav, der ligner mærkningsordningerne,” siger Flemming Larsen, branchedirektør i Træ- og Møbelindustrien.

På baggrund af de flere kommunale krav og det generelle fokus på bæredygtighed forventes det, at Staten og Kommunernes Indkøbsservices (SKI) udbud af kontormøbelaftalen i 2020 også vil indeholde krav til miljømærkning – i hvert fald til dele af sortimentet.

”Det bliver en udfordring, for der er ganske få møbelprodukter, som er mærket. For virksomhederne er det både dyrt og tidskrævende at gennemføre processen og få miljømærkerne, så de skal have tid til at forberede sig. Hvis der skal sættes skub i bæredygtigheden, kunne det være en god idé at lade flere af de bæredygtighedscertificeringer og krav, som virksomhederne allerede overholder, indgå i udbudsmaterialet,” mener Flemming Larsen.

Flemming Larsen

Flemming Larsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3408
  • Mobil +45 2088 3924
  • E-mail fll@di.dk

Relateret indhold