19.09.19 TMI Nyheder

Danmark planter træer indsamlede penge til 914.233 træer

Kampagnen Danmark planter træer satte fokus de positive effekter for bl.a. klima og biodiversitet ved at plante og bruge træ

Målet var at kunne plante 1 mio. træer efter TV2 store indsamlingsshow 14. september, der havde som mål at indsamle penge til plantning af træer til gavn for klimaet.

Den hele million nåede kampagnen og tv-showet ikke, men fik indsamlet penge nok til at plante 914.233 træer.

”Vi har mærket et kæmpe engagement. Tusind tak til alle, der har valgt at støtte ’Danmark planter træer’. Nu skal vi i gang med at få mere skov i Danmark,” lyder det fra Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, som stod bag kampagnen sammen med TV2.

Udgangspunktet for indsamlingen har været træernes egenskab til at kunne afbøde klimaforandringerne, fordi træerne optager CO2 igennem deres vækst.

”Mere skov er ikke bare godt for klimaet. Det giver samtidig renere drikkevand, nye områder til danskernes friluftsliv og på sigt flere levesteder til vores dyreliv. Samtidig kan vi få nye og klimavenlige træprodukter, som lagrer CO2, og som byggeriet kan anvende som et klimavenligt byggemateriale,” siger Maria Reumert Gjerding.

Både Træ- og Møbelindustrien og Danske Træindustrier har samarbejdet kampagnen og givet bidrag til projektet. 

Relateret indhold