15.01.20 TMI Nyheder

Boligudvalget holder høring om bæredygtigt byggeri i træ

Folketingets Boligudvalg inviterer til høring om bæredygtigt byggeri i træ den 22. januar 2020 kl. 9.00 til 11.40

Byggeriet har en central rolle i den grønne omstilling. Boligudvalget har derfor valgt at sætte fokus på, hvordan træ kan få en mere fremtrædende rolle i byggeriet, og om byggeri i træ kan gøre byggeriet mere bæredygtigt og have en positiv påvirkning på CO2-kredsløbet.

Høringen vil både præsentere konkrete nationale og internationale erfaringer om produktion af træ og træbyggeri og sætte fokus på hvilke politik- og lovgivningsmæssige indsatser, der er behov for, hvis træ skal have en mere fremtrædende rolle i dansk byggeri. I den forbindelse vil boligminister Kaare Dybvad Bek præsentere regeringens planer og politik på området.

Boligudvalgets formand Søren Egge Rasmussen udtaler.
»Der er en øget interesse for byggeri i træ samtidig med at klimadagsordenen sætter spørgsmål ved, hvordan vi bedst renoverer og bygger nyt for at opnå lavt energiforbrug og reducerer byggeriets samlede CO2-belastning. Jeg håber høringen kan være med til at fremme mere byggeri i træ og afdække om der er politiske beslutninger vi bør tage for at sikre mere bæredygtigt byggeri i træ.«

Se hele programmet her

Tilmeld dig her

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig - også for pressen. Der er et begrænset antal pladser, som vil blive fordelt efter først-til-mølle-princippet. Tilmelding skal ske senest dagen inden høringen kl. 11.00.
Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen begynder.
Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.
Høringen tv-optages og vil blive livestreamet her på hjemmesiden, hvor den også kan findes efterfølgende. Desuden vises høringen på Folketingets tv-kanal.

Relateret indhold