21.01.20 TMI Nyheder

Vil du være med til at udvikle et nyt materiale baseret på træfibre?

Københavns Universitet søger virksomheder, som har træfibre i overskud eller som har brug for fiberbaserede produkter, til samarbejde om udvikling af et nyt stærkt, formaldehydfrit materiale

Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet har igennem nogle år arbejdet eksperimentelt med udvikling af metoder og processer til udnyttelse af rest biomasse – fx fraskær, sidestrømme fra træindustri, flis fra skoven og andre plantefibre. En af metoderne kan producere formaldehydfrie fiber-komposit-produkter, der kan formes fleksibelt gennem støbning. Materialet er stærkt og stabilt.

Instituttet er nu kommet dertil, at de gerne vil afprøve metoderne baseret på aktuelt tilgængelige biomasse-ressourcer og til produkter, der bliver ny-designet eller som afløser af produkter, der i dag laves af andre materialer (plast, metal etc.).

De søger derfor samarbejdspartnere både i forhold til at afprøve forskellige ressourcer af biomasse og i forhold til anvendelse af produkter.

Er du interesseret i at høre mere, så kontakt seniorforsker Vivian Kvist Johannsen på telefon 35331699, mobil 20300969 eller mail VKJ@IGN.KU.DK.

Relateret indhold