23.03.20 TMI Nyheder

Branchen ser sort på fremtiden

Træ- og møbelindustrien forventer stor nedgang i omsætning, indtjening og beskæftigelse som følge af coronakrisen, viser en analyse fra Dansk Industri.

Dansk Industri har spurgt medlemsvirksomhederne om deres forventninger til omsætning, indtjening og beskæftigelse i forbindelse med coronakrisen. Virksomhedernes svar indikerer et brat fald i den samlede konjunkturindikator, hvor forventningen til omsætning, indtjening og beskæftigelse er vejet sammen. Faldet er så stort, at forventningerne nu er under, hvad de var, da finanskrisen var på sit højeste.

Træ- og møbelindustrien er blandt de brancher, hvor konjunkturindikatoren ligger på det laveste niveau. Kun bilbranchen ligger på et lavere niveau, mens transportbranchen ligger på samme niveau som træ- og møbelindustrien.

”Vi oplever desværre en historisk nedtur, som virksomheder i træ- og møbelindustrien forudser kommer til at ramme hårdt .Træ- og møbelindustrien er en meget konjunkturfølsom branche, og når der er krise, kan køb af nye møbler og byggeprojekter nemlig været noget af det første, som forbrugerne vælger at holde igen med,” siger Annette Christensen, branchedirektør i TMI.

Hun opfordrer til, at branchen står sammen og hjælper hinanden bedst muligt i den svære tid. Men hun peger også på, at bl.a. de offentlige myndigheders adfærd har betydning for, hvordan virksomhederne klarer sig gennem krisen.

”For virksomheder i træ- og møbelindustrien er det vigtigt, at offentlige myndigheder holder fast i samarbejdet med private leverandører og eksempelvis fastholder leverancer af møbler og inventar. Det vil også hjælpe, hvis kommuner eksempelvis fremrykker allerede besluttede anlægs- og renoveringsarbejder,” siger Annette Christensen.

Relateret indhold