02.04.20 TMI Nyheder

Sådan kommer Hvidbjerg Vinduet igennem coronakrisen

Hvidbjerg Vinduet har delt medarbejderne op, så de kun har deres gang på én af fabrikkerne, rengøringen er flyttet til om natten og leverandører skal ringe, før de lukkes ind på fabrikkerne.

Vi undgår smitte

Hvidbjerg Vinduet har sat flere tiltag i gang for at undgå smitte. Virksomheden, der er Nordens største producent af vinduer og yderdøre i plast og komposit, har produktionsfabrikker i Hvidbjerg, hvor plast og komposit produkter fremstilles, og i Nors ved Thisted, hvor træ aluminium produkter produceres. For at undgå smitte må medarbejderne kun holde sig på en af fabrikkerne. Inde på fabrikkerne er der zoneinddelinger.

”Vi har to hovedformål, det ene er at forsøge at holde coronavirus ude af virksomheden. Det andet er at undgå, at vi alle bliver syge samtidig, hvis vi alligevel skulle blive ramt af virus,” siger Claus Arberg, administrerende direktør i Hvidbjerg Vinduet.

Frokosten indtages også under særlige forholdsregler, hvor medarbejderne er delt ind i 2-3 hold, der gør det muligt at sidde med stor afstand til kollegaerne i kantinen. For at signalere til medarbejderne at de skal være særligt opmærksomme og omhyggelige med hygiejnen, er der rengøring både tidlig morgen og i løbet af dagen. Medarbejderne har også selv ansvar for at holde deres arbejdsområde rent og afsprittet i løbet af dagen. De steder, hvor det er muligt, benyttes også handsker. Alle virksomhedens møder er flyttet over i den virtuelle verden og afholdes over telefon og Skype.

”Vi holder afstand mellem medarbejderne, har inddeling i mindre teams og hjemmearbejdspladser for flere administrative medarbejdere. Og så holder vi i det hele taget hinanden op på at huske at tænke os godt om. Både på arbejdspladsen og i privatlivet,” fortæller Claus Arberg.

Vi holder hjulene i gang

Når medarbejderne på de to fabrikker holdes adskilt, sikrer Hvidbjerg Vinduet også, at hjulene kan holdes i gang, hvis medarbejderne på den ene fabrik skulle blive ramt af virussen. Selvom medarbejdere og leverandører møder mange fysisk låste døre, kan det godt lade sig gøre at have produktionen kørende.

”Som det ser ud lige nu, har vi ordrer inde til først i maj måned. Det er normalt for årstiden, så det er vi glade for. Om der pludselig kommer en afmatning, må vi vente og se, men der er nok en stor sandsynlighed, for at krisen er så omfattende, at folk bliver meget forsigtige,” mener Claus Arberg.

Hvis kunderne bliver mere forsigtige, vil det få konsekvenser for Hvidbjerg Vinduet, som er en 100 % ordreproducerende virksomhed, der hurtigt vil mærke en stilstand som nedgang i produktionen. Lige nu opretholder Hvidbjerg Vinduet sin leveringsevne, men Claus Arberg oplever, at nogle kunder har lukket ned.

”Det er typisk i boligforeninger, hvor beboerne ikke ønsker, at tømrerne kommer ind i deres lejlighed af hensyn til smittefaren. Der hjælper vi kunderne med løsninger for at få leverancerne stillet på lager,” fortæller Claus Arberg, som endnu har formået at få hjulene til at køre uden brug af regeringens hjælpepakker.

”Aktiviteten er god de næste uger, og vi kan klare de små udsving med afvikling af flekstimer og feriefri- timer. Men vi orienterer os om mulighederne i regeringens hjælpepakker og andre tilpasninger. Vi skal være forberedt hvis, eller når, krisen også rammer os,” siger Claus Arberg.

Relateret indhold