05.05.20 TMI Nyheder

DI opfordrer kommuner til at bruge flere penge

Fremrykkede anlægsprojekter og indkøb af nye møbler og inventar er på listen over 45 konkrete anbefalinger, som DI har sendt til kommunerne for at få dem til at samarbejde mere med virksomhederne og hjælpe Danmark gennem coronakrisen.

Der er brug for, at kommunerne samarbejder endnu mere med lokale virksomheder. Derfor lancerer DI 45 konkrete anbefalinger til kommunerne, der kan hjælpe Danmark med at komme så helskindet som muligt ud af coronakrisen.

Mange kommuner har siden Danmarks indsats mod spredning af COVID-19 fremrykket betalinger til private leverandører, sørget for nødpasning til private medarbejdere , lavet webinarer og sat turbo på vedligeholdelses- og anlægsopgaver.

Som inspiration til næste fase i understøttelsen af det lokale erhvervsliv har DI samlet en pakke med 45 anbefalinger til kommunerne, som gerne skulle inspirere til nytænkning. Blandt de 45 anbefalinger er blandt andet øget samarbejde med private leverandører indenfor varer, service og rådgivning.

”I Træ- og Møbelindustrien håber vi især, at kommunerne vil lade sig inspirere af katalogets anbefaling om at fremrykke anlægsprojekter. Og at kommunerne og de kommunalt ejede selskaber vil overveje, om de har mulighed for at fremrykke offentlige indkøb af eksempelvis nye møbler og nyt inventar,” siger Annette Christensen, branchedirektør i TMI.

Annette Christensen og DI understreger, at møder med virksomheder om indkøb, udførelse af projekter, indkøb af varer og andet godt kan fortsætte trods coronakrisen. Hvis fysiske møder ikke er mulige, er der mange gode digitale muligheder.

De 45 anbefalinger er sendt direkte til alle landets borgmestre og kommunaldirektører. 

Annette Christensen

Annette Christensen

Chef for Erhvervsudvikling

  • Direkte +45 3377 4838
  • Mobil +45 2829 8384
  • E-mail anch@di.dk

Relateret indhold