14.10.21 TMI Nyheder

Bogudgivelse: Manden der tegnede Danmark

Ny bog fortæller om Danmarks mest ikoniske reklametegner Ib Antoni, som også stod bag møbelkampagnen ”Sit down, sit Danish”

Mange kender sikkert de farvestrålende plakater tegneren Ib Antoni tegnede for Tivoli i København med kulørte Tivoli-lamper, den ikoniske klovn Charlie Rivel og den marcherende livgarde med sin gigantiske bjørneskindshue, der huser en lille fuglerede på toppen. Men det er nok de færreste, der kender manden bag og ved, at han i en årrække var på mission for den danske møbelbranche. Det var med en meget stor og omfattende kampagne, som han tegnede for Møbelfabrikantforeningen i slutningen af 60’erne under sloganet ”Sit down, sit Danish” / ”Sid ned på godt dansk”. Plakaterne var meget brugt på udstillinger og fremstød for de danske designklassikere.

I en ny bog fortælles historien om Ib Antoni. Bogen giver et nostalgisk tilbageblik på datidens markedsføring og plakatkunst og samtidig et indblik i kunstnerens spændende, men korte liv.

Udover den store møbelkampagne tegnede han også andre plakater med relation til møbelindustrien: Hans J. Wegner med The Chair for Udenrigsministeriet, Havfruen i Arne Jacobsens Svanen også for Udenrigsministeriet og Arne Jacobsens Ægget for det eksklusive stormagasin i London, Heals, i forbindelse med ”De Danske Uger i London” i 1968, hvor Dronning Ingrid besøgte Ib Antonis udstilling i stormagasinet.

MANDEN DER TEGNEDE DANMARK er skrevet af Sara Alfort og udkommer den 15. oktober på forlaget Turbine og kan købes hos boghandlere landet over.

Relateret indhold