Foto: Colourbox

14.09.22 TMI Nyheder

Få styr på nye sorteringskrav i Frankrig

Eksporterer du til Frankrig, får du her hjælp til at forstå de nye retningslinjer for affaldssortering. Overblikket er udarbejdet af EFIC

I Frankrig er der trådt nye krav til affaldssortering i kraft. Fra den 9. september 2022 er det obligatorisk at mærke husholdningsemballage, og al husholdningsemballage skal indeholde det såkaldte Triman-logo sammen med en sorteringsmeddelelse (artikel 17 i den franske AGEC-lov og dekret nr. 2021-835 af 29. juni 2021). Triman-logoet informerer forbrugeren om, at produktet er underlagt sorteringsregler. Sorteringsanvisningen skal give yderligere information om, hvordan man sorterer emballagen.

Den europæiske fællesorganisation for møbler (EFIC) har udarbejdet en oversigt med retningslinjer for de nye franske regler med det formål at hjælpe møbelproducenter på det franske marked med at overholde de nye lovkrav.

Informationen er udarbejdet i april 2022 på baggrund af CITEO Guide (Citeo er ledelsesorganet i Frankrig for husholdningsemballage) for det nye sorteringsmærke for husholdningsemballage.

 

Læs mere

Relateret indhold