12.05.23 TMI Nyheder

TMI på Naturmødet: Træ er det mest klimavenlige råstof

TMI sætter træ som klimavenlig råvare på dagsordenen på Naturmødet, hvor bl.a. statsministeren kiggede forbi

Statsminister Mette Frederiksen åbnede først Naturmødet 2023 i Hirtshals med en tale med fokus på at få plantet 250.000 ha mere skov i Danmark. Derefter kom hun forbi Træ- og Møbelindustriens telt, hvor hun talte med nogle af de unge under uddannelse på Skovskolen, som i fremtiden skal forvalte de danske skove og dermed sikre både bæredygtigt træ til produktion og biodiversitet.

Naturmødet er en slags naturens folkemøde, og torsdag var den store politikerdag med besøg af både statsminister, miljøminister og et bredt udvalg af folketingspolitikere samt lokale politikere. Mange lokale skolebørn og borgere besøger Naturmødet, lige som alle de relevante fonde, organisationer og myndigheder mødes og netværker.

Træ- og Møbelindustrien er på Naturmødet i Hirtshals sammen med Dansk Skovforening, Skovdyrkerne og Hedeselskabet med budskabet om, at træ og skovbrug bidrager til at løse flere af tidens store udfordringer ift. klima, biodiversitet og trivsel.

I teltet er den ene gavl og side beklædt med træ, som enkelt viser, hvordan bygningstømmer bruges til selve konstruktionen til beklædningen af et hus. 10 m2 parketgulv er lagt med ask, eg, ahorn og bøg og giver god anledning til at teste om de besøgende i teltet kan deres træarter. Mange kan ikke se, at dele af gulvet endda er lagt med genbrugsmaterialer. Et udvalg af flotte designmøbler bidrager til fortællingen om, at træ er en vigtig og bæredygtig råvare, som kan bruges bredt og er genkendelig fra danskernes hverdag.

Stort tak til medlemsvirksomhederne Norlund, F. Junckers og Magnus Olesen for at gøre det muligt at vise branchens flotte produkter ved at levere materialer, konstruere gulvet og udlåne møbler.

 

Didde Rishøj

Didde Rishøj

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3776
  • Mobil +45 3091 9269
  • E-mail diri@di.dk

Relateret indhold