10.06.24 TMI Nyheder

Årsdag i træ- og møbelindustrien 2024

EP-valg, træ til grøn omstilling og forbrugeradfærd...

...var temaerne på en oplagt og inspirerende årsdag i træ- og møbelindustrien fredag den 7. juni.
 
Her havde fire håbefulde EP-kandidater lagt vejen forbi Nyborg Strand til debat om bl.a. grøn omstilling, afskovningsfrie forsyningskæder og sikring af træ til den europæiske træsektor. 
 
Hvordan vi sikrer råvareforsynigen i en tid med øget fokus på biodiversitet og et udfordret globalt træudbud, som i stadig højere grad udsættes for statsstøttede kinesiske træopkøb og amerikansk protektionisme, blev en af debattens centrale temaer? Der var enighed om udfordingen, men desværre kom der ikke klare bud på en løsnig. Det må vi jo så tænke videre over. 
 
Tak for indsigtsfuld debat til Ulla Tørnæs, Anne-Sofie Sadolin Henningsen, Magnus Flensborg og Vladimir Stanic - og tillykke til jer der kom igennem nåleøjet til Bruxelles. 
 
Emil Engelund Thybring fra KU gav derefter sit bud på, hvordan vi i fremtiden kan få mere ud af træressourcen, bl.a. ved øget kaskadeudnyttelse, genbrug og genanvendelse, inden træet energiudnyttes som sidste anvendelse. 
 
Til slut gav Louise Byg Kongsholm fra pej gruppen - scandinavian trend institute et tankevækkende indblik i forbrugernes præferencer og ageren i et usikkert samfund, hvor vi skal vænne os til, at forandring og kaos er fremtidens nye normal. 
 
Dagen blev ledet kyndigt og med fast hånd af modetator Frederik Vincent. Vi siger tak for at styre debatten og holde fokus på bolden. 

Simon Auken Beck

Simon Auken Beck

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3411
  • Mobil +45 2671 9651
  • E-mail siab@di.dk

Relateret indhold