TMI

Klimaklar Produktionsvirksomhed x TMI

Få 25 timers gratis rådgivning som medlem af TMI, når din virksomhed tilmelder sig indsatsen Klimaklar Produktionsvirksomhed

Hvad er Klimaklar Produktionsvirksomhed?

Klimaklar Produktionsvirksomhed er en indsats, som skal klæde op til 8500 danske produktionsvirksomheder på til at blive ’klimaklar’ inden 2026. Gennem deltagelse i et gratis online læringsforløb og rådgivning vil de deltagende virksomhederne blive i stand til at forstå og beregne egen CO₂-udledning og sætte reduktionsmål.
Læs mere om Klimaklar Produktionsvirksomhed

Projektet er for alle produktionsvirksomheder, der har en industribranchekode, uanset om de er medlem af Dansk Industri eller ej.

Hør mere om, hvad du kan få ud af Klimaklar Produktionsvirksomhed i videoen her. Du møder bæredygtighedskoordinator Ole Jørgensen fra dørvirksomheden Vahle A/S, som fortæller om deres erfaringer og resultater. Søren Hinge-Christensen (tidligere TMI) og Frederik Bo Rosenquist (DI) forklarer om forløbet, og hvad det kræver at deltage.

Få 25 ekstra og gratis rådgivningstimer

TMI vil hjælpe alle branchens virksomheder med at få adgang til viden og værktøjer, der gør dem i stand til at forstå og bidrage til beregning af egen CO₂-udledning i scope 1, 2 og 3 og reduktionsmuligheder med henblik på at styrke deres konkurrenceevne.

Medlemmer af TMI kan derfor få 25 rådgivningstimer ud over de 5 rådgivningstimer, som alle virksomheder i Klimaklar-forløbet får frem til oktober 2023. De 5 rådgivningstimer, som tidligere indgik i forløbet, blev typisk brugt til at dække sparring før og efter gennemførelse af de forskellige læringsmoduler – bl.a. hjælp til afgrænsninger og dataindsamling, reduktionstiltag m.m. Disse timer er netop bortfaldet, men du kan bruge nogen af TMI-timerne til dette. Nyt herom snarest.

TMI tilbyder virksomhederne ekstra assistance til de aktiviteter, som det forventes virksomheden selv skal stå for. Tilbuddet til TMI’s medlemmer lyder på op til 25 timers rådgivningstimer per virksomhed.

Hvem omfattes af tilbuddet?

Tilbuddet gælder alle medlemmer af TMI.

Indsatsen Klimaklar Produktionsvirksomhed løber i 2023, 2024 og 2025. Men det er TMI’s målsætning, at TMI-medlemsvirksomhederne skal igennem forløbet inden udgangen af 2024. Tilbuddet om de 25 gratis konsulenttimer fra TMI stopper ved udgangen af 2024.

Virksomheder, der har tilmeldt sig inden da, men først modtager læringsforløbet i 2025 vil også kunne modtage den ekstra hjælp.

Enkelte medlemsvirksomheder har allerede gennemført en kortlægning enten gennem Klimaklar Produktionsvirksomhed eller andre forløb og vil typisk indenfor de næste to år skulle følge op på effekten af reduktionstiltag. Disse virksomheder kan også benytte sig af de 25 rådgivningstimer til genbesøg af deres CO2-kortlægning, men genbesøget skal foregå gennem Klimaklar Produktionsvirksomhed.

Hvad omfatter tilbuddet?

Rådgiveren kan hjælpe virksomhederne med følgende opgaver:

  • Afgrænsning af hvilke data, der skal indgå
  • Validering og kvalitetssikring af data
  • Håndtering af begrænsninger i data
  • Finde forslag til reduktionstiltag
  • Sætte målsætninger

Virksomhederne, der gennemgår Klimaklar Produktionsvirksomhed inden oktober 2023, vil blive tildelt samme rådgiver til de 5 timer inkluderet i Klimaklar-forløbet og de ekstra 25 timer.

Mads P. Gede

Mads P. Gede

Chefkonsulent

  • Direkte +45 7216 0209
  • Mobil +45 2460 0522
  • E-mail mge@di.dk

Relateret indhold