13.10.21 Gulvbranchen Nyheder

Nu taler alle samme sprog om vakuumtryk

Utætte svejsninger i et badeværelse med vinylbelægning er en af de alvorligste fejl. Derfor skal man altid vakuumteste svejsningerne. Men hvad skal undertrykket være?

En kvik medarbejder hos en udenlandsk leverandør af badekabiner undrede sig over, at vakuumtrykket ifølge Gulvfakta.dk var så højt. Derfor kontaktede han Gulvbranchens fagtekniske konsulent Kim Sildorf. Henvendelsen sendte Kim på et større research-arbejde. Konklusionen var, at noget var galt. Det oplyste undertryk var nævnt med en forkert enhed, og det blev hurtigt rettet.

Også tjek af måleudstyr hos Byggeriet Vådrumskontrol, to leverandører og Gulvskolen Mercantec i Viborg viste forskellige resultater. Årsagen var, at manometrene opererede med flere forskellige måleenheder – både PSI (Pound per Square Inch), inHG (Inch of mercury) bar og millibar var i spil

48 timer senere var alle parter enige om at tale samme sprog og kommunikere, at undertrykket skal være -0,35 bar i vakuumtest, hverken mere eller mindre. Forinden havde Gulvbranchens Fagtekniske udvalg for elastiske gulvbelægninger hastegodkendt en præcisering af afsnittet på Gulvfakta.dk. Så nu taler alle samme sprog, og lærlingene på Gulvskolen bliver undervist efter teksten på Gulvfakta.dk.

Du kan se præciseringen på Gulvfakta.dk, hvor du også kan tilmelde dig Gulvfaktas nyhedsbrev, så du modtager en mail, hver gang der er ændringer.

Relateret indhold