Gulvlæggere September 2022
04.10.22 Gulvbranchen Nyheder

Velkommen til branchen!

16 dygtige gulvlæggere har fået svendebrev og er klar til at indtage branchen med deres viden og håndværk.

Der var brede smil og lettelse i luften, da Gulvskolens nye gulvlæggere fik svendebrevet i hånden fredag den 30. september. Alle 16 klarede de hårde prøver med bravur og kan nu gå ud i en branche, hvor deres færdigheder er i høj kurs, og der nærmest er jobgaranti. Ikke en dårlig start på karrieren.

Gulvlæggerfaget kræver både teoretisk viden og praktisk kunnen. For at få svendebrevet skal du bevise, at du mestrer håndværket og forstår dine materialer.

Derfor består prøven både af en teoretisk og en praktisk prøve, som skal løses i løbet af fem dage. Den teoretiske prøve skal vise, at du forstår materialer og arbejdsmetoder for de forskellige gulvtyper. Den praktiske prøve foregår i en gulvboks og kan være tæppefliser, linoleum og vinyl med alle mulige former for skæringer, borter og friser. Dertil kommer en særligt udfordrende tillægsopgave, som tester håndværket til grænsen. Det kan være en kvartsvingstrappe eller et vådrum.

  • Det er en individuel prøve, hvor lærlingene skal vise os, at de mestrer håndværket helt ned i detaljen. Prøven tester deres kunnen helt til grænsen både i forhold til det tekniske og tidspresset. Du skal nå rigtig meget på de fem dage, men på den måde afspejler det jo virkeligheden, hvor du ofte arbejder under tidspres og skal levere dit bedste, siger underviser på Mercantec Jesper Krogh.

Tillykke til det nye hold gulvlæggere. Vi glæder os til at se jer i fuld sving ude på gulvet.  

Relateret indhold