24.05.22 Gulvbranchen Nyheder

Ingeniør kastede sin kærlighed på gulvet i LH Uni-gulve A/S

Oprindeligt er Frank L. Andersen uddannet bygningsingeniør og havde gennem små tyve år beskæftiget sig med totalentrepriser primært indenfor renovering af gamle industriejendomme. Det lå ikke lige til højrebenet, at han skulle have et gulvlæggerfirma. Men da muligheden bød sig for at blive selvstændig i midten af 40’erne, så sprang han til. Det har han ikke fortrudt. Han holder af at skabe og lede en god virksomhed.

Siden 2005 har Frank haft ansvaret for og været medejer af LH Uni-gulve A/S i Vejle. LH Uni-gulve – der er søster selskab til LH – Gulve A/S i Odense og LH Concept Gulve A/S i Esbjerg. Hans firma har 7 ansatte og udfører primært opgaver for erhvervslivet og offentligt byggeri. LH Uni-gulve opererer hovedsageligt i det man kunne kalde det store trekantområde – Esbjerg – Haderslev – Århus.

Frank’s indstilling til erhvervet er, at vi skal være en virksomhed, der leverer god håndværksmæssig kvalitet i god forening med at være en attraktiv arbejdsplads, hvor der er respekt for den enkelte medarbejder.

Branchen skal sælge sig selv

Frank kunne godt tænke sig, at man i branchen havde mere fokus på kvalitet end på pris. Han synes ikke, at faget får respekt for det arbejde, der udføres. Gulvbranchen skal blive bedre til at sælge sig selv – også i forhold til de unge. Jobbet som gulvlægger er et meget varierende arbejde, hvor man kommer ud på flere byggepladser i kortere tid og har en stor variation i opgaverne.

Generelt er det en udfordring, at der er så mange regler og krav, så det kan være svært at etablere sig som mindre gulvlægger. De kommende krav om bæredygtighed vil også betyde, at man skal have en ansat til at dække den kortlægning, der kræves – alternativt må man ud at købe sig rådgivning og hjælp til denne opgave. Det kunne også være en opgave for brancheforeningen at påtage sig denne opgave – så beregninger på alt fra materiale til transport lettere kan omregnes i bæredygtighed, så der blev udarbejdet nogle nøgletal, som enkelt kunne implementeres i de enkelte opgaver.

I fritiden spiller Frank lidt golf og nyder friheden med familien.

Relateret indhold