07.02.23 Gulvbranchen Nyheder

Spænding til sidste sekund på Skills

Mads Bruun Sørensen vandt kapløbet og løb med den eftertragtede medalje.

Der var kamp til stregen om Skills medaljen i år. Gulvlæggerne arbejdede på deres gulve til sidste minut. Det var dog Mads Bruun Sørensen fra Flex Gulvmontering, som løb med medaljen, og nu kan kalde sig Danmarksmester i gulv 2023.

Det var fire dedikerede lærlinge, som var mødt op til dette års Skills. Efter at have trænet de forskellige gulvtyper hjemme på Gulvskolen, var de klar til at vise deres håndværk. Og der var virkelig noget at være stolt af, fortæller lærer på Gulvskolen Mercantec i Viborg Jesper Krogh:

  • De gjorde det virkelig godt alle sammen. De kæmpede sig igennem de fire opgaver i løbet af de tre dage og gav alt, hvad de havde i sig. Det var helt fantastisk at se på. Virkelig godt arbejde.

Tæt opløb

Ligesom i Den Store Bagedyst kæmpede deltagerne til sidste sekund. Men 21 timer er heller ikke meget tid til at arbejde med de fire gulvtyper, fortæller Jesper Krogh:

  • I løbet af de tre dage skal de løse en trappeopgave, lægge et linoleumsgulv, montere tæpper og til sidst LVT vinyl. Hvis en af opgaverne går galt, så skal de starte forfra. Så der er meget pres på.

Opløbet var så tæt, at det først var til sidst, det stod klart, hvem der ville ende på podiet. Vinderen blev Mads Bruun Sørensen fra Flex Gulvmontering, som havde den største præcision i opgaverne.

  • Det var været nogle virkelig gode dage. Jeg er meget stolt af alle fire konkurrencedeltagere. De arbejdede koncentreret og formåede at slå koldt vand i blodet på trods af presset - ikke mindst de sidste timer, hvor familie, venner og mester kigger forbi, kan det være svært at holde fokus. Men det klarede de flot, slutter Jesper Krogh.

Skills i Fredericia blev afholdt 2-4. februar 2023 og tiltrak mere end 50.000 besøgende.

Relateret indhold