16.05.23 Gulvbranchen Nyheder

Fusion forude

På Gulvbranchen og Gulvsektionens generalforsamlinger fredag den 12. maj, blev det vedtaget at gå videre med planerne om at fusionere de to foreninger til en samlet slagkraftig brancheforening under navnet Gulvbranchen.

Generalforsamlingen fredag den 12. maj bød på flere forandringer i Gulvbranchen, der sagde farvel til mangeårige formand Michael Lund Kristensen og et goddag til en mulig fusion med Gulvsektionen. På de to foreningers generalforsamlinger blev det nemlig enstemmigt vedtaget at arbejde videre med planerne for en fusion.

- Der er lagt et virkelig grundigt forarbejde i fusionen. Det gør, at man som medlem føler sig fuldstændig tryg, lød det fra salen, da næstformand i Gulvbranchen Christian Iversen fra Forbo Flooring gennemgik detaljerne omkring en mulig fusion på leverandørernes årsmøde.

Styrker ansigtet udadtil

Gulvsektionen har traditionelt varetaget arbejdsgiverinteresserne og blev grundlagt allerede i 1906. Gulvbranchen derimod kom til i 1975, da man fra branchens side så et behov for at skabe fælles retningslinjer for gulvfaget. I løbet af årerne har de to foreninger arbejdet stadigt tættere sammen til et punkt, hvor det nu giver mening at fusionere.

- En fusion vil styrke vores ansigt udadtil. Vi vil stå stærkere politisk, få lettere ved at tiltrække nye medlemmer og opnå en række synergier ved at sammenlægge de administrative funktioner i en forening, lød det fra Christian Iversen.

Forslaget om fusionen var indstillet med enstemmighed fra de to foreningers bestyrelser og blev taget godt imod af salen. De nye bestyrelser skal nu i gang med at undersøge grundlaget for at etablere en ny fælles forening under navnet Gulvbranchen. Det involverer både nye vedtægter, nye kontingentsatser mv. Senere på året bliver der indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling om fusionen.

Relateret indhold