16.05.23 Gulvbranchen Nyheder

Gulvbassen fra Fredericia bliver æresmedlem af Gulvbranchen

Der var stående bifald til Michael Lund Kristensen, da han fredag den 12. maj gik af som formand for Gulvbranchen og blev udnævnt som æresmedlem af foreningen. Michael Lund Kristensen har været aktiv i branchen i mere end 30 år og har tidligere været næstformand i Dansk Byggeri.

Det var en synlig rørt Michael Lund Kristensen, som fredag kunne modtage stående ovationer fra sine fagfæller, da han gik af efter seks år som formand for Gulvbranchen. Samtidig blev han udnævnt som æresmedlem af foreningen, en sjælden æresbevisning, som kun få har modtaget før ham.

- Der tog I fusen på mig. Jeg er meget taknemmelig og ydmyg over at få et  æresmedlemsskab. Det havde jeg slet ikke regnet med. Og så betyder det jo, at jeg kan komme med til jubilæumsfesten i Skagen i 2025, sagde Michael Lund Kristensen med et stort smil og en lille tåre i øjenkrogen.

Foreningen først

Michael Lund Kristensen fra BT Gulve i Fredericia har tegnet Gulvbranchen udadtil som formand i seks år. Han er en dygtig forretningsmand, har politisk sans og formår at repræsentere de mange forskellige interesser i foreningen til perfektion. Sådan lød skudsmålet fra Gulvbranchens næstformand Christian Iversen fra Forbo Flooring, da han sagde farvel til sin mangeårige samarbejdspartner på Gulvbranchens generalforsamling.

- Michael, du har altid sat foreningen først og repræsenteret medlemmerne loyalt. Du har altid sørget for, at der er en positiv og saglig dialog og arbejdet for at skabe fælles fodslag. Du er visionær og god til at samarbejde med andre. Det har været et imponerende forløb med dig som formand.

Politisk tæft

Michael Lund Kristensens hjerte brænder for uddannelse, lærlinge og fagligheden i gulvfaget. Men han er også en dygtig politisk håndværker, som har formået at få Gulvbranchen helt ind i hjertet på sammenslutninger som Dansk Byggeri og Dansk Industri, lød det fra Christian Iversen:

- Michael du har sørget for, at vi havde indflydelse langt over vores vægtklasse. Du har politisk tæft. Hvis du siger, at du har hørt noget på vandrørene, så skal man lytte efter, for du tager sjældent fejl. Takket være dig har vi haft direkte adgang til Dansk Byggeris direktion.

Opbakning til fusion

Det er i høj grad også Michael Lund Kristensens fortjeneste, at Gulvbranchen og Gulvsektionen på generalforsamlingen vedtog at gå videre med planerne om en fusion. De to foreninger har historisk set været splittet op i en faglig forening i Gulvbranchen og en arbejdsgiverforening i Gulvsektionen. I praksis samarbejder de to foreninger dog mere og mere, så det giver mening at gå sammen for at stå stærkere.

- Jeg er virkelig glad for, at der var så stor opbakning til vores planer om fusion på generalforsamlingen. Det er det oplagte tidspunkt til at give depechen videre til nye og etablerede kræfter, som kan føre foreningen ind i fremtiden. Det har været en fornøjelse at arbejde i gulvets tjeneste. Nu skal jeg have mere Michael-tid. Det glæder jeg mig til, sluttede det nyudnævnte æresmedlem af Gulvbranchen.  

 

Relateret indhold