20.06.23 Gulvbranchen Nyheder

Spritnyt kvalitetssikringsmateriale

Gulvbranchen har gennemgået kvalitetssikringsmaterialet med tættekam og fyldt hullerne ud, så det er up to date.

Gulvfakta er udviklet og revideret over de sidste mange år, og rigtig mange i byggeriet bruger dagligt Gulvfakta. Men vi må erkende, at vores kvalitetssikringsmateriale ikke har været oppe i de samme omdrejninger som Gulvfakta. Det er blevet forældet på en række områder.

Derfor har vores egen Kim Sildorf i samarbejde med Byggeriets Kvalitetskontrol og Gulvbranchens 6 fagtekniske udvalg gennemgået kvalitetssikringsmaterialet med tættekam og fyldt hullerne ud. Skemaer er blevet opdateret og nye tilføjet, hvor der manglede materiale. KS-håndbogen er opdateret, kontrolplanen og alle kontrolskemaerne er up to date, og nummersystemet er blevet mere enkelt. Filnavne og overskrifterne i dokumenterne er også omdøbt, så det er lettere at søge i dem og finde de relevante oplysninger. 

Bedre skemaer

Hver type kontrol indeholder en tom skabelon, så det er nemt at udarbejde skemaer, hvis man har behov for at skabe et nyt fra bunden. Skemaerne ligger i åbne Word-formater, så gulventreprenørerne har mulighed for at sagsspecificere skemaerne, når der er sager, hvor skemaerne skal tilpasses.

Der er desuden blevet tilføjet syv helt nye skemaer med overtagelseskontrol, en del nye hjælpeark og den gamle slutkontrol (mestergennemgangen) er lagt ind under proceskontrollen, så skemaerne nu hedder ”Proces- og slutkontrol”.

Ændringerne betyder, at der er ét skema mindre at forholde sig til for gulventreprenørerne, ligesom vores KS-system læner sig mere op ad de systemer, der er på Byggeriets Kvalitetskontrols hjemmeside.

Byggeriets Kvalitetskontrol A/S - Byggeriets Kvalitetskontrol (byggekvalitet.dk)

 

 Relateret indhold