20.09.23 Gulvbranchen Nyheder

Sølvregn over hele gulvet

Euroskills 2023 blev en historisk milepæl for det danske landshold, som høstede det største antal medaljer nogensinde. Vores egen gulvatlet Mads Bruun Sørensen kæmpede sig til en sølvmedalje med fem svære opgaver, under skarpt tidspres og høje forventninger fra salen.

Efter fem forrygende dage i Polen kan det danske landshold se tilbage på en helt enestående præstation. Vores 21 fagatleter høstede ikke mindre end fem sølvmedaljer, tre bronzemedaljer og seks Medallions for Excellence.

Gulvbranchens egen Mads Bruun Sørensen hev en velfortjent medalje hjem efter at have været i gang i 18 hektiske timer. I løbet af den tid skulle han igennem fem forskellige opgaver: spartling, parket, linoleum, svejsning og tæpper. Gulvlægger og faglærer på Gulvskolen i Viborg Brian Maagaard var med som fagdommer, og så det hele fra første parket:

-Mads var bare så skarp og præsterede håndværk i den allerbedste klasse. Da han gik på podiet, lød der et brøl fra publikum. Det var tydeligt at se, hvor stolt han var. Det er øjeblikke som dette, der er årsagen til, at jeg blev underviser. At hjælpe folk i mål med deres drømme er det fedeste. 

En fortjent sølvmedalje

Mads er ikke kommet sovende til succesen. Han har i sommerens løb brugt utallige timer på træning på lærepladsen Flex Gulvmontering. Lærepladsen var så stolte af Mads, at hele virksomheden tog fri for at komme til Polen og heppe på ham.

Hjemme igen fortsatte fejringen på Pension Danmarks hovedkontor, hvor statsminister Mette Frederiksen lagde vejen forbi. Her fremhævede hun, at det danske Skills landshold er store forbilleder for de nye lærlinge og skoleelever, som skal til at vælge uddannelse. I tråd af det har Mads lovet at fortsætte sin gang på skolen og fortælle nye elever om hans oplevelse til EuroSkills.

Gulvbranchen støtter Skills

I Gulvbranchen støtter vi Skills med en kvart million kroner hvert år. Det gør vi, fordi vi bakker op om det gode håndværk og gerne vil fremme talentudviklingen af vores fag. Den holdning deler vi med de mange leverandører, som leverer materialer og sparring til Skills atleterne hvert eneste år. Uden deres indsats og de frivillige kræfter ville der ikke være noget Skills. Så hurra for vores engagerede medlemmer, leverandører og hele det danske landshold. Nu glæder vi os til de nationale konkurrencer i Roskilde til foråret. Det bliver en sand fest!

Relateret indhold