21.05.24 Gulvbranchen Nyheder

Jul Nielsen v Brian Jensen

Midt i Frederikshavn finder vi gulvfirmaet Jul Nielsen. Virksomheden fylder godt i en sidegade tæt på havet.

På døren kan man læse, at der er åbent efter behov. For selve butikken er ikke kernen i forretningen. Det er opgaverne ude hos kunderne.

Jul Nielsen blev etableret helt tilbage i 1894. Dengang var det en sadelmager. Siden blev det en gulvlæggervirksomhed med adresse i de gamle Man Diesel-rammer i Frederikshavn. I slutningen af 1980’erne flyttede forretningen, og historierne flyttede med over i den nye butik, hvor Brian deler gavmildt ud af røverhistorierne.

En af de første lærlinge på Gulvskolen
Brian kom til Jul Nielsen i 1989. Han var en af de første gulvlærlinge på skolen i Viborg i 1990-1991. Tidligere fik man bare et kursusbevis. Brian har været medejer af firmaet siden 2000 og købte sin kompagnon ud i 2018. I dag arbejder der 10-15 gulvlæggere i firmaet sammen med fire lærlinge.

Brians forgænger Mogens Rasmussens brugte meget tid på at udvikle lærlinge. Den tradition har Brian fortsat som skuemester i mere end 20 år. Han roser skolen i Viborg og samarbejdet med blandt andet Jesper og Nynne.

Firmaet er medlem af GVK og tager desuden løbende svejserkursus. GVK bør revitaliseres og der indføres mere kontrol. Det er let arbejde at udføre dokumentation, men for få gør det. Samtidig bør GVH forklares så kunderne forstår det.

Når Brian ikke arbejder, så spiller han fodbold., følger Brøndby eller ser ishockey. Huset i Alicante besøger familien 2-3 gange om året uden for højsæsonen. For højsæsonen er jo der, at gulvmanden har virkeligt travlt.

Relateret indhold