Viden om

Kloakmestrene i Kloaksektionen er ud over at være autoriserede håndværkere også medlemmer i DI Byggeri. Når du vælger én af vores medlemmer, kan du altså være sikker på at få en fagligt uddannet og kompetent specialist, der kan rådgive dig og afhjælpe de eventuelle problemer, du har med din kloak.

Her kan du bl.a. læse mere om kloakmestrenes arbejdsopgaver, deres uddannelse og de sikkerhedsforanstaltninger, der knytter sig til deres dagligdag.

Sikkerhed og Sundhed

Hvis du er autoriseret kloakmester og medlem af Kloaksektionen er der en række regler og vejledninger, du skal følge. F.eks. i forhold til arbejdsmiljø og anden gældende lovgivning fra Arbejdstilsynet. Her har vi samlet de væsentligste, så du let kan danne dig et overblik.

 
DI Byggeri
Ved at klikke her kan du finde oplysninger på DI Byggeris hjemmeside om Miljø & Arbejdsmiljø.

BAR Bygge & Anlæg
Ved at klikke her kan du finde branchevejledninger fra Branchearbejdsmiljørådet for Bygge & Anlæg. Du kan endvidere holde dig ajour med nyheder fra BAR.

Arbejdstilsynet
Ved at klikke her kan du orientere dig i al gældende lovgivning og AT's vejledninger samt øvrige nyheder fra AT.

Producenter på Kloakområdet

Kloaksektionens bestyrelse ønsker ikke, at der på sektionens hjemmeside skal være links og henvisninger til flere specifikke producenter. Dette er blandt andet begrundet i, at sektionen ikke vil fremhæve nogle producenter samt deres produkter og måske derved udelukke andre.

Samtidig er sektionsbestyrelsen af den overbevisning, at I som sektionsmedlemmer på ”jeres” organisations hjemmeside skal have mulighed for, at få hovedparten af oplysninger der er relevante for at drive en kloakvirksomhed.

Disse overvejelser har betydet, at Kloaksektionens bestyrelse har besluttet, at der på hjemmesiden kan være nedenstående portallinks til den/de organisationer, der organisere mange af producenterne. Dermed er det en organisations henvisning til en anden organisation.

Ønsker du at få oplysninger på om producenter af plastfabrikater, der er eller kan være kloakrelaterede, kan der søges på hjemmesiden www.plast.dk.

Ønsker du at få oplysninger på og om producenter af betonfabrikater, der er eller kan være kloakrelaterede, kan der søges på www.afloebsfraktionen.dk.

Rottespærre

Skulle du være så uheldig at have fået besøg af rotter på din bopæl, arbejdsplads, i sommerhuset - eller andre steder - er der flere forskellige muligheder for at blive problemet kvit. De senere år er der udvikler en række løsninger, der effektivt kan holde rotter på afstand.


Kloaksektionens bestyrelse ønsker som udgangspunkt ikke, at der på sektionens hjemmeside skal være links og henvisninger til flere specifikke producenter. Dette er blandt andet begrundet i, at sektionen ikke vil fremhæve nogle producenter og grossister samt deres produkter og måske derved udelukke andre.

Samtidig er sektionsbestyrelsen af den overbevisning, at I som sektionsmedlemmer på ”jeres” organisations hjemmeside skal have mulighed for, at få hovedparten af oplysninger der er relevante for at drive en kloakvirksomhed.

Disse overvejelser, samt den senere tids omtale i medierne om de tiltagende problemer med rotter i kloakkerne - et problem, der næppe mindskes i fremtiden - har betydet, at Kloaksektionens bestyrelse har besluttet at henvise til hjemmesider, der forhandler rottespærre.

Listen er ikke udtømmende og endvidere ikke et udtryk for sektionens holdning til kvaliteten af de oplistede produkter.

Endvidere er brugen af rottespærre ikke et udtryk for, at Kloaksektionen ikke mener, at der er andre måder at komme eventuelle rotteproblemer til livs.

Du kan læse mere om rottespærre og diverse produkter ved at klikke på et af nedenstående links:

Hvorfor vælge en autoriseret kloakmester?

Når problemet opstår, og du har akut brug for en kloakmester, kan det muligvis være fristende at vælge den første og den bedste, du støder på. Men vil du gerne undgå at stå i samme situation en anden gang, kan det være en god idé at tænke på kvaliteten af det stykke arbejde, du har behov for at få udført.


Kloakmestrene i Kloaksektionen er alle autoriserede håndværkere. Dermed er de ikke kun kompetente specialister inden for deres felt, men også forpligtet til at leve op til de lovbestemte regler og vejledninger, der gælder for branchen. Samtidig er det arbejde, de udfører, dækket af BygGaranti. Skulle du altså være så uheldig, at der opstår fejl og mangler ved det udførte arbejde, er du dækket af garantien på op til 100.000 kr. (inkl. moms).

Håndværkerfradrag

Håndværkerfradraget er afskaffet pr. 1. april 2022. Det betyder, at du i år kun kan få fradrag for håndværksarbejde, der er udført senest 31. marts 2022 og betalt senest 31. maj 2022. Læs mere på skat.dk.

Læs mere om afskaffelsen af BoligJob-ordningen her.

Rotterede

Undersøgelser viser, at ca. halvdelen af kloakledningerne på private grunde og under danske huse er utætte. Desværre koster det danske husejere millioner af kroner hvert eneste år. Men hvordan undgår man at købe en rotterede?


Først og fremmest kræver det en smule opmærksomhed. Mange købere tror, at kloaksystemet bliver vurderet og dermed indgår i den samlede tilstandsrapport. Det gør det ikke! Endnu i hvert fald. I Kloaksektionen arbejder vi for, at det skal laves om, men indtil videre må køber altså selv sørge for at få undersøgt kloakken, hvis han vil undgå ubehagelige overraskelser.

Vores medlemmer er eksperter på området og kan rådgive dig, inden du køber hus. Flere af dem foretager tv-inspektioner, der kortlægger kvaliteten af husets kloakker. Med en tv-inspektion får du en gennemarbejdet rapport om situationen og en vurdering af, hvordan eventuelle problemer bedst vil kunne blive løst. Herefter står det dig naturligvis frit for, om du vil følge anvisningerne.

Uddannelse

At blive autoriseret Kloakmester kræver først og fremmest, at man har en kloakuddannelse (eller – i visse tilfælde – kan dokumentere relevant erhvervserfaring). Uddannelsen består af en både praktisk og teoretisk del, der kan foregå enten via AMU-systemet eller Teknologisk Institut. Overbygningen til mester kræver ligeledes en teoretisk og en praktisk eksamen. Når begge dele er afsluttet, står Sikkerhedsstyrelsen for at udstede Kloakmesterautorisationen.


Kloaksektionen lægger vægt på gode uddannelser:

Kloaksektionen vægter branchens uddannelse højt og følger løbende udviklingen inden for området. Det gør vi, fordi vi ved, at en god, solid grunduddannelse er én af fagets væsentlige byggesten. Derfor tager vi af og til temperaturen på uddannelsesområdet og undersøger, om der er ting, vi kan gøre bedre eller anderledes.

Nedenfor kan du bl.a. læse den seneste spørgeskemaundersøgelse, vi foretog blandt vores medlemmer.

Læs mere om spørgeskemaundersøgelsen

Læs mere om Kloakmesteruddannelsen