Jeg er glad for projektlederrollen, og synes, det er det allervigtigste i vores håndværksfag – at sikre Danmarks fremtid gennem flest mulige elever, siger Willi Becke, formand for Malersektionen

13.12.24 Malersektionen Nyheder

Fremtidens lærlinge i byggeriet: En indsats med hjerte for de unge

DI Byggeri sætter fokus på fremtidens lærlinge med en ambitiøs indsats frem mod EuroSkills 2025. Projektet skal tiltrække flere unge til byggeriet og styrke branchens fremtid. Malermester Willi Becke er projektleder, og han understreger vigtigheden af at fortælle de gode historier om erhvervsuddannelserne og skabe attraktive lærepladser.

Med EuroSkills 2025 på vej til Herning er der skabt en unik mulighed for at fremvise erhvervsuddannelsernes styrker og byggebranchens potentiale. DI Byggeri har besluttet at gribe denne mulighed med en investering på 5,5 millioner kroner i et nyt projekt, der skal booste interessen for lærepladser og trivsel blandt de unge.

Et bredt samarbejde for de unges skyld

Projektet omfatter blandt andet events ved folkemødet på Bornholm og en stor satsning ved EuroSkills 2025 i Herning, hvor 25.000 besøgende ventes at deltage.

En central stemme i denne indsats er Willi Becke, der med sin mangeårige erfaring som malermester og dybe engagement i lærlinges udvikling er med til at sætte dagsordenen.

”Byggeriet er udfordret af mangel på arbejdskraft og kvalificerede lærlinge. Derfor er det nødvendigt, at vi alle bidrager til at skabe attraktive lærepladser og et godt uddannelsesmiljø. Det er nu, vi har muligheden for at gøre en forskel,” siger Willi Becke.

”Erhvervsuddannelserne er bedre end deres rygte”

Willi Becke er tydelig omkring vigtigheden af at styrke byggebranchens fremtid.

”Jeg er glad for projektlederrollen, og synes, det er det allervigtigste i vores håndværksfag – at sikre Danmarks fremtid gennem flest mulige elever. Jeg har i min egen virksomhed altid haft mange elever og hilser det velkomment, at DI Byggeri engagerer sig tværfagligt i at få flere elever. Erhvervsuddannelserne er langt bedre end deres rygte, men vi har ikke været gode nok til at fortælle de gode historier, som der er rigtig mange af, og EuroSkills kan være med til at gøre dette,” siger han.

Unge skal inspireres til at vælge erhvervsuddannelser

Willi Becke understreger vigtigheden af at rette indsatsen mod de unge og deres vejledere.

”Mange kommuner ønsker, at deres udskolingselever besøger EuroSkills. Det er jeg meget glad for. Fokus for os skal være på at booste interessen blandt de unge og påvirke dem, der råder og vejleder dem, inklusiv deres lærere. Det er en stor mulighed, vi har med EuroSkills. En mulighed vi skal gribe.”

Fokusér på erhvervsuddannelsernes mange fordele

Med denne tilgang er der lagt op til at øge synligheden omkring erhvervsuddannelsernes mange fordele.

Lærlinge oplever ofte en varieret hverdag, gode indtjeningsmuligheder og et positivt arbejdsmiljø – kvaliteter, som DI Byggeri sammen med projektledelsen og styregruppen vil fremhæve i deres kampagne.

Og Willi Becke tror på projektets potentiale til at skabe positive forandringer.

”Der er rigtig mange unge mennesker, der er glade for deres lærepladser, men vi har ikke været gode nok til at fortælle de historier. Med det nye projekt kan vi rette fokus på alle fordelene ved en erhvervsuddannelse, som eksempelvis godt arbejdsmiljø, god indtjening og en afvekslende hverdag, hvor man kan være med til at påvirke Danmarks fremtid,” siger han.

Projekt ”Attraktive Lærepladser i en Moderne Byggebranche”

DI Byggeri investerer 5,5 mio. kr. i projektet er for flere lærepladser og bedre trivsel blandt unge.

DI Byggeri har nedsat en projektledelse og en styregruppe, der i samarbejde med ungepaneler, ekspertgrupper og skoler skal afholde en lang række aktiviteter.

Projektledelsen består af Kim Birkerød, S. Guldfeldt Nielsen A/S og Willi Becke, Willi Becke ApS 

Projektet, der løber til udgangen af 2025, har tre centrale mål:

  1. Flere unge skal vælge en uddannelse inden for byggeriet.
  2. En læreplads i byggeriet skal være det fedeste valg.
  3. Danmark skal hjemtage flere medaljer ved EuroSkills 2025
Skrevet af:

Søren Cajus